Stay connected

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μια βραδια στην...Κεραιτέα!

Τον τελευταίο καιρό, η Σαλταπηδούλα σας έχει αρχίσει και παρατηρεί τις κεραίες τις στο μπάνιο,καθώς πλένει τα ούλα της, και είναι συνέχεια κατακόκκινες και ερεθισμενες:δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι γι αυτό ευθύνεται το ότι, είμαι μπροστά στην οθόνη του λάπτοπ μου περισσότερες ώρες του επιτρεπτού:μικρό όμως τίμημα για να σας έχω όλους ευχαριστημένους και πληροφορημένους μέχρι...κεραίας!


Προχτές όμως που βγήκα με την Παναγιώτα την Μύγα για καφέ και σινεμά, την είδα να με κοιτάζει με ανησυχία: "Πως είσαι έτσι χρυσό μου απόψε;" με ρώτησε, κι αμέσως έβγαλα το καθρεφτάκι από το κομψό τσαντί μου για να κοιταχτώ-υποψιαζόμουν ότι,επειδή βάφτηκα στα βιαστικά, θα έβαλα παραπάνω μεϊκαπ και θα έμοιαζα πάλι με ηθοποιό καμπούκι εξ' Ιαπωνίας. Αντιθέτως, είδα τις κεραίες μου κατακόκκινες και ανησύχησα κι εγώ.Η Παναγιώτα,αφήνοντας το εσπρέσσο της, με αγκάλιασε, και ανήσυχη μου είπε πως, αμέσως κι όλας, θα τηλεφωνούσε σε ένα spa που είχε πάει η θεία της η Χρυσούλα η χρυσόμυγα και που ειδικεύεται στην χαλάρωση και την αποκατάσταση των κεραιών:Μετά απο ενα διήμερο εκεί, θα έβγαινα περδίκι! Αν και δεν είμαι και τόσο των spa, γιατί τα θεωρώ υπερεκτιμημένες λύσεις, ήμουν τόσο ταραγμένη,που δεχτηκα.Σε τελική ανάλυση, κοριτσάκι είμαι κι εγώ, δεν αξίζω λίγο...πολυτέλεια ;


Την άλλη μέρα το πρωί ,η Παναγιώτα, που σε κάτι τέτοια είναι μανούλα, μου είχε ήδη στείλει μειλ με τον αριθμό της κράτησής μου,καθώς και χάρτη με την τοποθεσία του ινστιτούτου "Κεραιτέα". Αρκετά έξυπνη η επιλογή ονόματος, μιας και βρισκόταν λίγο έξω από την τοποθεσία Κερατέα Αττικής! Μια και δυό, ετοίμασα μια βαλιτσούλα με τα απαραίτητα για δυό μέρες, αγγάρεψα τον Σβίγγο που, αν ήθελε ας έκανε κι αλλιώς ,και με το αμάξι του ξεκινήσαμε το ταξιδάκι για τας εξοχάς. Ή τουλάχιστον ,έτσι νομίζαμε!


Και τότε άρχισαν τα περίεργα συμβάντα:όποιο δρόμο και να παίρναμε για να πάμε στην Κερατέα (είπαμε να σταματήσουμε για ενα καφεδάκι και κανα κοψίδι μιας που θα περνούσαμε απο εκεί), κατέληγε σε...αδιέξοδο! Παντού,τεράστιοι όγκοι μπάζων,χώματος και βράχων έκλειναν την είσοδο. Του Σβιγγου πηγαινε να του στρέψει, το GPS του έβγαλε φωτιές, δεν μπορουσε να καταλάβει πως είχε γίνει αυτό! Κάποιες κινήσεις αστυνομικών γύρω απο τους σωρους, δεν μας έκαναν αρχικά εντύπωση,αλλα αργότερα, αναρωτηθήκαμε μήπως υπήρχε κάποια σύνδεση.Αλλα την απορία έλαχε να μας τη λύσουν οι κάτοικοι,όταν πλέον πήραμε την Παλαιά Εθνική και χωθήκαμε στο χωριό. Μες τη τρελή εκδρομική χαρά, ψάξαμε για καποιο καφέ να απλώσουμε τις αρίδες μας και να χαλαρώσουμε.

Ομως η περίεργη αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, σαν να είχαμε ξαφνικά τηλεμεταφερθεί στη Βυρηττό, στη Δαμασκό ή σε κάποιο άλλο εξωτικό μέρος εμπόλεμης ζώνης -αφού από στιγμή σε στιγμή,περιμέναμε να δούμε τον Γιώργο Γεωργιάδη με το γνωστό γιλέκο του να περιγράφει το κλίμα μετά τους βομβαρδισμούς! Τη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα εμπλούτιζε και η παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ με εξοπλισμό που με έκανε να πιστέψω ότι, έπεσε σύρμα πως ο Μπιν Λάντεν τελικά κρυβόταν τόσα χρόνια στη Λαυρεωτική και έστελνε τα βίντεο από τα τούνελ των μεταλλείων! Δεν άντεξα, και άρπαξα από  το μανίκι το γκαρσόνι που μας έφερε τους ελληνικούς και είχε κι αυτός το ίδιο αγριεμένο βλέμμα όλων των κατοίκων -και μη -που είχαμε συναντησει εως εκείνη τη στιγμη: "Χρυσό μου, τι γίνεται εδώ; Άρχισαν οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ να καταλήγουν εδώ αντί για την Βουλή; Ή έγινε τίποτε άλλο κοσμοϊστορικό και μας το κρύβετε;" τον ρώτησα, χαριεντιζόμενη. Με κοίταξε με μάτια γουρλωμένα σαν να έβλεπε τον Αϊ Γιώργη καβάλα στ'άλογο, και ετοιμάστηκε να μου απαντήσει, όμως ξαφνικά αρχισαν να ηχούνε εφιαλτικές σειρήνες της κολάσεως!!!

Έμεινα αγαλμα με το άκουσμα των αντιεροπορικών (;;;) σειρήνων, όμως όλοι οι υπόλοιποι τριγύρω μας, πετάχτηκαν από αφήνοντας ό,τι κάνανε εως τότε, και κίνησαν προς τη πλατεία, όπου ενας κύριος μιας κάποιας ηλικίας, φώναζε με τον τηλεβόα "Δεχόμαστε επίθεση, δεχόμαστε επίθεση. Ολοι προς τα σημεία συγκέντρωσης!" Κοίταξα τον Σβίγγο που και αυτός παρακολουθούσε αποσβολομένος τα τεκταινόμενα, και το πήρα απόφαση, οτι ονειρεύομαι -δεν μπορεί, θα φταίνε τα πιτόγυρα μετά το σινεμά χτες, και οι ανταποκρίσεις από τη Λιβύη που εβλεπα πριν κοιμηθώ τη νυχτα! Τότε όμως, άρχισε απο την άλλη πλευρά του χωριού να κάνει έφοδο η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη που είχα δεί εως τότε στην μικρή ζωή μου, και καθώς έψαχνα τους φιλάθλουςτου ΠΑΟΚ που (δεν μπορεί! ) για κάποιο λόγο είχανε κάνει ντου στο χωριό και που προσπαθούσαν να αναχαιτήσουν, είδα τα ΜΑΤ να εκτοξεύουν χημικά σε μάνες, πατεράδες και παιδιά που είχανε συγκεντρωθεί απέναντί τους, σχηματίζοντας αλυσίδα. Αν ήταν μια φορά κόκκινες οι κεραίες μου, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, είχαν γίνει μπλαβί από το κλάμα. Τότε ο Σβίγγος, σε μια κίνηση ηρωισμού (τρομάρα του) με άρπαξε και άρχισε να ψάχνει για τα καταφύγια που έμπαινε ο κόσμος σε περίπτωση χημικού πολέμου.όλοι όμως ήταν συγκεντρωμένοι στη πλατεία, και ενας σφοδρός πετροπόλεμος είχε ήδη ξεκινήσει! Έχοντας βρεθεί στη μέση, προσπαθούσαμε να ξεφύγουμε από γκλομπ και κοτρόνες, και όπου φύγει φύγει!

Όταν καταφέραμε να κρυφτούμε πίσω από έναν αυλόγυρο,βρήκαμε εκεί και μια ηλικιωμένη Σαρανταποδαρούσα, την κυρα Μαριγώ. Όταν την ρωτήσαμε αν μπορουμε να βρούμε ένα ραδιόφωνο για να ακούσουμε τα νέα του BBC, υποθέτωντας φυσικά πως, έγινε κίνημα και καταλύθηκε το Συνταγμα -ειδάλως που οφειλόταν τέτοια επίθεση των σωμάτων ασφαλείας απέναντι σε κατοικους με τέτοια σφοδρότητα;- η γιαγιάκα γέλασε πικρά, και μας είπε "Πιδιά 'μ, πως φαίνιτι ότι δεν είστε απ'αυτού... Αυτά γίνουνται ουλιμιρίς, κατι μήν'ς τούρα! Είν΄ο Μπάμπουλας που θέλ' να βρουμίσ' του χουριό!" Την κοιτάξαμε με τον Σβίγγο, και αφού αποκρυπτογραφήσαμε την γραμμική Β', την ρωτήσαμε χαμογελόντας και με ύφος χιλίων Καρδιναλίων "Τι λες βρε γιαγιάκα,αυτά δεν γίνονται! Αν αυτό συνέβαινε κάθε μερα οπως λες, θα ήταν εδώ ολα τα κανάλια να το καλύψουνε". Μας κοίταξε με οίκτο, μας πέταξε ενα "Αχχχχχ....Πόσα λίγα ξέριτι εσείς οι Αθ'ναίοι...και φαίνιστι κι ξύπνιοι!..."και μας γύρισε την πλάτη, κινόντας κούτσα κούτσα προς το δάσος.

Μείναμε να κοιτιόμαστε με τον Σβίγγο, και τα λόγια δεν βγαίνανε από τα στόματά μας. Κάθε μέρα; Τέτοιας έκτασης επεισόδια ;; Και...χωρίς δημοσιογράφους ;; Προφανώς κάτι δεν είχαμε καταλάβαμε σωστά, γιατί αυτά τα πράγματα, δεν γίνονταν εν έτει 2011! Από το βάθος ακούγαμε την μάχη να μαίνεται, ο Σβιγγος άρχισε να φοβάται για το αμάξι του που το είχε ακόμα στα γραμμάτια, οι κεραίες μου είχαν το κακό τους το χάλι αφού είχα ρίξει το κλάμα που δεν είχα ρίξει σε "Τιτανικό","Αμελί" και  στον "Αγγλο Ασθενή" μαζί! Αντιληφθήκαμε ότι, επειδή έπεφτε και η νυχτα σιγά σιγά, και δεν βλέπαμε τα πνεύματα να ηρεμούν -αντίθετα, οι φωνές πλήθαιναν, και κάνανε λόγο για πυρπόληση του εκσκαφτικού (;) μηχανήματος και για περιπολίες στις κλειστές οδούς- μάλλον ήρθε η ώρα να αποχωρούμε από την Φαλούτζα, και να κατευθυνθούμε σε κάποιο άλλο σημείο της Ελλάδος που δεν θα θύμιζε, ει δυνατόν, εμπόλεμη και πολιορκημένη ζώνη. Τοίχο τοίχο, φτάσαμε στο αμάξι (θεωρήσαμε θαύμα ότι ήταν απείραχτο, τις γκλομπιές στο καπό τις είδαμε την επομένη στο φως του ηλίου κάτω από την πυλωτή...).

Φύγαμε με όποια ταχύτητα επέτρεπε ο κακοτραχαλος δρόμος και τα τρεμάμενα ποδαράκια του Σβίγγου. Εγώ,σε κακά χάλια ακόμα, άνοιξα αμέσως το ραδιόφωνο,να ακούσω για τα επεισόδια, μιας και σίγουρα θα αποτελούσαν πρώτη είδηση παντού.Ψάχνω εδώ...ψάχνω εκεί... πουθενά! "Διάολε, τι έγινε, μήπως πρέπει να περιμένω δελτίο για να το ξαναπεί!" σκέφτηκα. Με τα πολλά, ξεχάστηκα (ήταν και η φαεινή ιδέα του οδηγού να με ρωτήσει αν θέλω να πάμε πάλι πίσω να ρωτήσουμε για το spa και να με αφήσει εκεί, και οι φωνές μου τον κάνανε να λουφάξει τον καημένο), και φτάσαμε σπίτι λίγο πριν τα δελτία των 8.00 Έβαλα τον θερμοσίφωνα να ζεσταίνει, και άνοιξα αμέσως το "ΜΕΓΚΛΑ". Πρώτη είδηση η άφιξη της Τρόϊκας μεθαύριο. Χμμ... Δεύτερη η επίσκεψη ΓαΠανδρέου στις Βρυξέλλες Χμμμμμ... Τρίτη...οι κασσέτες του Βατίδη??? Ε, όχι, κάτι έτρεχε εδώ! Μηπως δεν το πρόλαβαν οι ρεπόρτερ? Βάζω ΣΚΑΓΙ, το "πρασινο" κανάλι: Ακρα του τάφου σιωπή,στο κάμπο βασιλεύει! Ξαφνικά, ήχησε μέσα στο μυαλό μου η φωνή της κυρα-Μαριγώς "Ο Μπάμπουλας...ο Μπάμπουλας... Πόσα λίγα ξέριτι... Πόσα λίγα..."

Έκλεισα την τηλεόραση. Και ακόμα δεν την έχω ξανανοίξει.Για ποιό λόγο άλλωστε να το κάνω?

Ασε που οι κεραίες μου είναι ήδη καλύτερα...
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Ένα "λαθάκι" μερικών μηδενικών!

Όπως έχετε καταλάβει αγαπητά μου έντομα, με το Σβίγγο νταραβεριζόμαστε τελευταία. Δεν το λες σχέση ακριβώς, ούτε και fuck buddies όμως! Από τη στιγμή βέβαια που τελευταία διανυκτερεύει όλο και πιο συχνά στη φωλιά μου, του ξεκαθάρισα πως πρέπει να σταματήσει να επισκέπτεται και άλλες φωλιές.

Ο Σβίγγος, σαν μπερμπαντάκος που είναι, φαίνεται ότι δυσκολεύεται να το αποδεχθεί. Εγώ από την άλλη, είμαι μεν μια κυρία αλλά δεν είμαι και κανένα χάπατο. Προχθές λοιπόν που ξέχασε το σακάκι του στη φωλιά, έκανα μια μικρή έρευνα και στις 14 τσέπες του. Ανακάλυψα λοιπόν το βιβλιάριο της τραπέζης του. Ανοίγω να δω το υπόλοιπο, περιμένοντας από το μικρό μου ρεμάλι να μην έχει πάνω από 100 ευρώ μέσα και τι να δω; 17.800 ευρώ!!!

Όταν γύρισε στη φωλιά, γεμάτος ορέξεις, τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. "Έλα εδώ βρε κατεργάρη, πού τα βρήκες αυτά τα λεφτά; Πού είσαι μπλεγμένος;"

"Τι λες τώρα Σαλταπηδίτσα μου", μου είπε με το πιο μελιστάλαχτο ύφος του. "Είναι προφανές ότι έγινε λάθος από την τράπεζα. 1.780 ευρώ έπρεπε να είχα και μου πρόσθεσαν ένα μηδενικό!"

"Τι λες βρε σαχλαμάρα! Κάνουν οι τράπεζες τέτοια λάθη;"

"Πως δεν κάνουν καλή μου; Δεν έμαθες που βρέθηκε πρώην υπουργός να έχει καταθέσεις ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ; Του είχαν προσθέσει κι αυτού πολλά μηδενικά κατά λάθος! Να δεις που κάτι θα γίνεται με το νούμερο 178. Δεν πρέπει να είναι σύμπτωση!"

Η αλήθεια είναι πως με το τελευταίο που είπε με αποστόμωσε. 178 εκ. ευρώ; Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Υπουργός με τόσα λεφτά; Πού να τα βρήκε; Λάθος θα είναι και αυτό.

"Και δεν μου λες", συνέχισα, "για να 'χουμε καλούς λογαριασμούς, πόθεν έσχες;"

"Σου 'χω πει βρε καρδούλα μου, αυτά είναι κάτι ψιλά που τα είχα πριν γνωριστούμε. Για να έχω να δώσω κάτι στα παιδιά μου."

"Το ότι τα είχες από πριν δεν μου λέει κάτι. Το θέμα είναι πως τα απέκτησες!"

"Ωραία", μου λέει, "αφού δεν με πιστεύεις ρώτα το φίλο μου τον Άκη τον Ακρίδη"!

"Τώρα μάλιστα", του απαντώ έξαλλη, "θα ρωτήσω το κολλητάρι σου να μου πει πού βρήκες τα λεφτά; Δεν ρωτάω καλύτερα την επιτροπή της Βουλής που ερευνά το πόθεν έσχες των βουλευτών; Πιο σίγουρο είναι να πάρω απάντηση!
"Αυτό ήταν," του φώναξα πετώντας του στα μούτρα ένα μαξιλάρι, σήμερα θα κοιμηθείς στον καναπέ!"
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κι όλα τα σκυλιά της νύχτας...

Συνάντησα που λέτε το πρωί την Παναγιώτα τη μύγα. Ερχόταν από το ξέφωτο όπου μαζεύονται όλες οι κουτσομπόλες και συζητάνε αυτά που συμβαίνουν στο Δάσος. "Έλα να σου πω", μου λέει, "τι έμαθα".

"Τι έγινε, ο Χατζητζίτζικας ο τραγουδιστής είναι τελικά γκέυ;"

"Τώωωωωρα", μου απαντά η Παναγιώτα, "άλλο όμως έμαθα εγώ! Οι σκορπιοί του Μπάμπη του Σκορπίτη, μπαγλάρωσαν καμιά διακοσαριά ζωντανά χθες! Γυρνούσαν λέει το βράδυ και εκβίαζαν τα ζωντανά που κυκλοφορούν το βράδυ. Πουλούσαν λέει προστασία ακόμα και σε κουκουβάγιες!"

"Κάτι είχα ακούσει γι' αυτό" απάντησα εγώ. "Είχε καταντήσει μάστιγα το φαινόμενο. Η φίλη μου η Λίτσα η πυγολαμπίδα, είχε πληρώσει πολλές φορές σε κάτι περίεργους για ένα μπαράκι που είχε στην παραλιακή δίπλα στο ξέφωτο! Μπράβο τους όμως τους σκοπρίτες (έτσι λέμε χαϊδευτικά τους σκορπιούς-μπάτσους), έκαναν και ένα σωστό. Τελευταία το Δάσος τα έχει βάλει μαζί τους. Τους χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αποτρέπουν όλες τις διαμαρτυρίες μας και τσιμπάνε στο ψαχνό με το παραμικρό!"

"Χαχα", γέλασε με τη χαρακτηριστική τσιριχτή φωνή της η Παναγιώτα. "Μη βιάζεσαι τόσο. Ο φίλος μου ο Κουνούπης, τον ξέρεις;"

"Θύμισέ μου..."

"Ο εφοριακός καλέ, που σου ρουφάει το αίμα κάθε τόσο, έχει μια θεωρία! Λέει πως η σύλληψη των εκβιαστών μπορεί να μην είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Γιατί μπορεί λέει αυτοί που μπαγλάρωσαν οι σκορπιοί να ήταν απλά ανταγωνιστές τους το βράδυ...δεν ξέρω αν με πιάνεις!"

"Ααχχχχ, σε πιάνω Παναγιώτα μου δυστυχώς, σε πιάνω..."
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Κρουαζιέρα θα σε πάω...

Με την Άνοιξη να έχει μπει ήδη για τα καλά, το κλαδί που διαμένω να έχει ήδη πρασινίσει εκ νέου,και τα ενοχλητικά πτηνά να μας περιτριγυρίζουν και πάλι, έβαλα τον Σβίγγο να στρώσει κώλο και να βρούμε τοποθεσία για τις πασχαλιάτικες διακοπές μας: ναι, μην με κοιτάτε με μισή κεραία, εμείς κάνουμε όλο το χειμώνα αποταμίευση (αν δείτε το βιβλιάριο αποταμίευσης και δείτε πόσους σπόρους εχω μαζέψει σε καιρούς κρίσης, θα ξεπρασινίσετε!), και την ανοιξη,κάνουμε τα ταξιδάκια μας! Οπότε, βάλαμε κάτω τα τεύχη του Passport που επιμελώς μαζεύουμε, και αρχίσαμε το ψάξιμο.

Αν νομίζετε οτι ήταν εύκολο να βρούμε προορισμό,σας πληροφορώ ότι, φτύσαμε χλωροφύλλη! Ξεκινήσαμε με το σκεπτικό να διαλέξουμε ενα προορισμό, που θα είναι δημοφιλής στο ευρύ κοινό,μη πάμε στα Γκαούκαλα της Ευρώπης, κια φάμε τζάμπα ταλαιπωρία.Οπότε, ο Σβίγγος που ήταν και πιο ζεστός για κοσμική ζωή, πρότεινε Παρίσι. Εκεί λοιπόν που γκουγκλάραμε για την πόλη του Φωτός, πέσαμε πρώτη είδηση στις αποδοκιμασίες Πάγκαλου στο Παρίσι! Κοιταχτήκαμε χωρίς να μιλάμε, και αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας τη γαλλική πρωτεύουσα,γιατί αν πέρασε από εκεί ο εν λόγω κύριος, μαλλον θα την εχει μαγαρίσει (συν του οτι είχαμε κατα νου να κάνουμε ενα γαστριμαργικό τουρ, και προφανως θα μας εχει αφήσει τα τρίματα της μπαγκέτας του μόνο...)

Επόμενη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, το Βερολίνο:η γερμανική πρωτεύουσα, το σύμβολο της νέας Ευρώπης φάνταζε λαμπρός προορισμός:αμ δε! Η πέτσα του Σβίγγου σηκώθηκε δυο δάχτυλα όταν είδε πως, κι εκεί, πέρασαν οι έλληνες πολιτικοί της μετα-μετάπολίτευσης, και άφησαν το στίγμα τους.Και όχι κάποιος τυχαίος, αλλά ο ίδιος ο κύριος ΓαΠανδρέου!!!  "Ελληνες φοιτητές αποδοκίμασαν εντονα τον Πρωθυπουργό της Γραικυλίας κατά την άφιξή του στη Γερμανική πρωτεύουσα":δεν θέλαμε άλλο, έφτανε και περίσευε, άμα ήταν να κυκλοφορούμε και να μας βρίζουν στην λεπτή γλώσσα των Τευτόνων Ιπποτών,να μας έλειπε το βύσινο!

Παρακάμψαμε με το ιδιο σκεπτικό τις Βρυξελλες (ενδεχομένως να εχει ήδη εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία,αλλα απο την ανάποδη,να μην δέχονται έλληνες τουρίστες στο Βέλγιο, λόγω συνεχών διαμαρτυριών...), και καταλήξαμε σε έναν προορισμό που μας άφηνε ικανοποιημένους από κάθε άποψη:Λονδίνο, η πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Αλβιώνας, θα μας περίμενε να σαλταπηδήσουμε πάνω της.Ανέλαβα να πεταχτώ μέχρι της Λιβελούλη που έχει το ταξιδιωτικό γραφείο δυο πεύκα παρακάτω,και άφησα τον Σβίγγο να ψάξει το ιντερνετ για καποιο καλό ξενοδοχείο,κατα προτίμιση λιγότερο απο 6 ώρες απο το κέντρο της πόλης.Εφυγα χαρούμενη, και έτριβα τα ποδαράκια μου από την ικανοποίηση!

Το τηλεφώνημα του σύντροφου Σβιγγου,με πέτυχε στη γωνία: "Γύρνα πίσω...Ανθρακες ο θησαυρός:είχαμε κρούσμα Σημίτη το Σαββατοκύριακο..." Περίλυπη γύρισα πίσω, καταριώντας τους έλληνες πολιτικούς και την ανεξέλεγκτη τάση τους να τριγυρνούν ανά τας Ευρώπας χαλώντας τις διακοπές του κοσμάκη! Δεν φτάνει που φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στην Ελλάδα, μη τύχει και πέσουμε πάνω τους και μας χαλάσει η μέρα, απέκλεισαν και κάθε πιθανότητα να περάσουμε καλά και έξω από αυτή!Αίσχος.

Θα ήθελα να δώσω, μέσα από εδώ,μερικούς πολύ ωραίους προορισμούς στους οποίους θα μπορούσανε οι φίλοι πολιτικοί όλων των κομμάτων να προτιμήσουν, και ταυτόχρονα να απολαύσουν τις διακοπές τους σε αυτούς, χωρίς να μετατρέπουν κάθε έναν από τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους σε persona non grata:

-Ιαπωνία.Και πιο συγκεκριμένα Τόκιο.Και λίγο πιο συγκεκριμένα, στον αντιδραστήρα 3 της Φουκοσίμα. Ενδεχομένως, ο κύριος Γερουλάνος, να είναι πολύ χρήσιμος εκεί- ένα από τα αστειάκια του, θα μπορούσε να παγώσει τον πυρήνα που μας απειλεί με το σύνδρομο της Κινας (οξυμωρον;).Θα μπορουσε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο ήρωα!

-Τσετσενία. Θα ήταν αγαπημένος προορισμός για τον κύριο Καρατζαφέρη.Ιδίως άν πήγαινε εκεί κρατώντας τον σταυρό και διακηρύττοντας την Ορθόδοξη Υπεροχή. Μούρλια!

-Αφγανιστάν.Με την ίδια λογική όπως και παραπάνω.Θα μπορουσαμε να στείλουμε τον κύριο Άκη.Τον Τσοχατζόπουλο ντε! Τόσα χρόνια υπουργός Μιζά-μυνας, όλο και θα μπορεί να δώσει κάποιες οδηγίες στους ΝΑΤΟικούς αξιωματικούς εκεί. Μπορεί επίσης να ψάξει λίγο και το πως πάει το real estate στις περιοχές των Ταλιμπάν (θα μας έκανε μεγάλη χάρη!)

-Σομαλία. Ποιός καταλληλότερος για να επισκεφτεί εθιμοτυπικά το μέρος απο τον αντιπρόεδρο κύριο Πάγκαλο; Ποιος άλλος θα μπορούσε να θρέψει τόσα στόματα;Ποιός άλλος θα μπορούσε να δώσει όραμα σε χιλιάδες λιμασμένους Σομαλούς;; Αν δεν τον λατρέψουν σαν θεότητα (δεν θα είναι πρωτοφανές, συνέβη και με τον Βούδα), θεωρούμε ότι, θα κάνει το καλύτερο βραστό στην νεότερη Σομαλική ιστορία...

-Ανενεργό ηφαίστειο του Βεζούβιου. Χωράει τη μισή κυβέρνηση τουλάχιστον.Ταξίδι προσκυνήματοος, στα ερείπια της Πομπηίας (και αυτοί που θα μείνουμε εδώ, προσευχή να ενεργοποιηθεί ξανά άμεσα!)

Τέλος, για τους VIP της Ελληνικής πολιτικής σκηνής,προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Buñol, δίπλα στη Βαλένθια, όπου τη τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου, έχουμε την "μάχη της τομάτας"!!! Τι καλύτερο από το να κάνουν μία incognito εμφάνιση εκεί για να εκπαιδευτούν στην αποφυγή της... ή, διάολε, και incognito να μην είναι, ποίς θα το κάνει θέμα αν καταλήξουν σαν κονσέρβα πουμαρό;;;

Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Γκλάμουρ και ...λόρδα!

Τις προάλλες, με φώναξε η μύγα Παναγιώτα να καθαρίσουμε το πατάρι της φωλιάς της από τη σαβούρα που είχε μαζευτεί. Το τι πετάξαμε, δεν λέγεται! Γκέτες και φωσφοριζέ πουλόβερ από τη δεκαετία του ΄80, κάτι παλιές ξεφτισμένες Dr Martins μπορντώ αθάνατες, το καμάρι της Παναγιώτας στα rave party των Οινοφύτων, κασέτες αγορασμένες από το Γιουσουρούμ, με επιτυχίες του Λευτέρη Πανταζή (πριν τραγουδίσει το «Breathless» σε στυλ γυφτό-λαμπάντα), της Άντζελας Δημητρίου και του Michael Jackson και πολλά άλλα αντικείμενα που αν τα μαζεύαμε θα μπορούσαμε να εγκαινιάσουμε Μουσείο Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

Μέχρι που έπεσαν στα χέρια μου τεύχη ενός lifestyle περιοδικού! Άρχισα να τα ξεφυλλίζω και ξαφνικά αισθάνθηκα την τυρόπιτα που είχα φάει το πρωί να ανεβαίνει απειλητικά στον οισοφάγο μου. Είχα μπροστά μου την απαρχή της δημιουργίας μιας γενιάς σταρχιδιστών, ψευτο-γκλαμουράτων και χλιδάφραγκων.

Όταν ο Κατσαρίδας αποφάσισε πως είχε όλα τα φόντα να «διδάξει» στα νεαρά εντομάκια πώς να γίνουν τα πιο in στο δάσος, το συζήτησε με τους φίλους του τα ζώα (κανένα έντομο δεν τον συμπαθεί πραγματικά, γιατί όλα τον βρίσκουν πολύ γλοιώδη και σιχαμένο) κι αυτοί του έδωσαν την άδεια να γίνει μεγαλοεκδότης.

Έτσι, με σημαία ένα περιοδικό άρχισε να …διδάσκει πολύ σημαντικά πράγματα στα νεαρά ζουζούνια. Τι θα έπρεπε να έχουν κάνει μέχρι τα 40 τους, μεταξύ των οποίων να έχουν πάει στην Μύκονο, να έχουν καπνίσει έστω μια φορά στην τιποτένια για εκείνον ζωή τους κουβανέζικα πούρα, να έχουν πηδήξει βίζιτα των 5.000 ευρώ, να έχουν τουλάχιστον 10 επώνυμους φίλους, να τους ξέρουν οι μετρ στα σκυλομπουζουκάδικα κι άλλα τέτοια. Και τα νεαρά εντομάκια «τσίμπαγαν». Κι όλο και περισσότερα έπεφταν στη …λούμπα της βλαχο-γκλαμουριάς που «πούλαγε» ο Κατσαρίδας.

Μέχρι που οι …παχιές αγελάδες στην Katsaridako Corp. άρχισαν να ψοφάνε! Κι ο Κατσαρίδας «αναγκάστηκε» να κάνει κι άλλες δουλειές! Μόνο σε πίστα του δάσους δεν τον είδαμε να τραγουδάει, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να κάνει περικοπές στην εταιρία, άρχισε με το να αφήνει απλήρωτα τα έντομα που δούλευαν πυρετωδώς για να στηρίξουν τις …ιδέες του, ενώ τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν έπρεπε να διώξει κάποια από αυτά, γιατί δεν άντεχε άλλο η τσέπη του.

Τότε λοιπόν, ανέλαβαν οι φίλοι του τα ζώα να «καθαρίσουν» την επιχείρηση κι έτσι έκαναν! Πέταξαν έξω με τις κλωτσιές τις εργατικές πεταλούδες και τις σαρανταποδαρούσες, ενώ ο Κατσαρίδας φύσαγε το καπνό του πούρου του αδιάφορα στον αέρα, όπως παλιότερα στο χωριό του φύσαγε τη χόβολη για να φτιάξει καφεδάκι να πιει (και πιστέψτε με, δεν ήταν freddo espresso).

Σηκώθηκα μ’ ένα μάτσο περιοδικά στα χέρια και τα κοπάνησα με δύναμη στο κεφάλι της μύγας Παναγιώτας. «Είσαι τυχερή που δεν σε κόλλησα στο τζάμι με ένα από δαύτα», της είπα κι έφυγα!

Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Blogovision: Κατηγορία Καλύτερης ταινίας 5-1 FINAL POST

Τελειώνουμε σήμερα με τη ψηφοφορία με τις 5 καλύτερες ταινίες για τη Σάλτα και τις φίλες της! Χαρήκαμε πολύ που συμμετείχαμε, αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα και το event για να τα πούμε από κοντά! Πάμε λοιπόν:


5)Kokuhaku
Γιατί το ανακαλύψαμε μέσα από τα blogoscars και μας καθήλωσε!

4)King’s Speech
Γιατττττττί συμπαθθθθθθούμε τα άτομα με ιδιαιτερρρρρρότητες ακκκκόμα και αν είναι βασσσσιλιάδες!

3)Kick-Ass
Γιατί ήταν 2 ώρες ατέλειωτης απόλαυσης με φανταστικό soundtrack. Pure fun!

2) Black Swan
Γιατί από τότε που την είδαν, η Σαλταπήδα και οι φίλες της κυκλοφορούν με πον πον και ο Σβίγγος δηλώνει ερωτευμένος με τη Νάταλι!

1)Inception
Γιατί περιμένουμε ακόμα να δούμε αν θα πέσει η σβούρα...
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Blogovision: Κατηγορία Καλύτερης ταινίας 10-6

Όσο νυχτώνει, η αγωνία μεγαλώνει! Έφτασαν και οι ψήφοι για τις καλύτερες ταινίες για τις θέσεις από 10-6! Πάμε:

10)Toy Story 3


9)Scott Pilgrim vs. the World

8)The Fighter

7)Fair Game

6)The Social Network

*η πηγή των φωτογραφιών είναι από διάφορα sites/blogs του ίντερνετ. Αν θίχτηκες που δεν σε αναφέρουμε και θέλεις να μας κάνεις αγωγή, στείλε πρώτα ένα email, θα τα βρούμε αλλιώς.

Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Φώτα, κάμερα, start your engines!


Με ξυπνάει πρωί πρωί ο Σβίγγος σήμερα που λέτε, γεμάτος ανυπομονησία! "Πάμε, σήκω, αργήσαμε"!
"Τι έγινε", λέω, "ο τορναδόρος είχε δίκιο, χρεοκοπήσαμε;".
"Όχι", μου απαντά ο Σβίγγος, "έχω εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης!".

Σηκώθηκα με τα χίλια ζόρια και όσο πηγαίναμε στο σημείο της εξέτασης, το μυαλό μου βασάνιζε η απορία αν πραγματικά χρειάζεται ο Σβίγγος δίπλωμα για να οδηγήσει το καρυδότσουφλό του...
Όταν φτάσαμε μας περίμενε μια έκπληξη. Ο δάσκαλος οδήγησης μας είπε ότι ο Σβίγγος θα ήταν ο πρώτος ο οποίος θα έδινε πειραματικά τις εξετάσεις του με το νέο σύστημα εξέτασης. Από τα αποτελέσματα θα έκριναν αν οι αλλαγές είναι σωστές ή όχι!

Ενώ λοιπόν είμαστε ακόμα σε σύγχυση από τα νέα και αναρωτιόμασταν αν αυτό θα του βγει σε καλό ή όχι, μια κοπέλα με ένα βαλιτσάκι ήρθε, έβαλε κάτω το φουκαρά το Σβίγγο και άρχισε να του βάζει make up! Ο φίλος μου, που μεταξύ μας είναι και λίγο homophobic, έγινε έξαλλος και πήγε να φύγει! Η κοπέλα μας ενημέρωσε όμως πως στο νέο σύστημα, η εξέταση θα μαγνητοσκοπείται από κάμερα, επομένως δεν θα ήθελε να βγει στο γυαλί χωρίς να φτιαχτεί λίγο! Με τη δικιά μου παραίνεση, τον πείσαμε να  βάλει λίγο κονσίλερ γιατί οι κραιπάλες του τελευταία του έχουν δημιουργήσει μαύρους κύκλους!

Όσο ο Σβίγγος ήταν στο μακιγιάζ, εγώ πρόσεξα ότι ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της κλήρωσης! Οι εξεταστές λέει, με το νέο σύστημα, θα κληρώνονται λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία! Ο Χρήστος Φερεντίνος, δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα να παρουσιάσει και αυτή την κλήρωση (ούτε κλωνοποιημένο να ήταν αυτό το παιδί) και ανακοίνωνε τα νούμερα που έβγαιναν από την κληρωτίδα! Οι εξεταστές που άκουσαν τα ονόματά τους, έκαναν σαν να είχαν κερδίσει το Τζόκερ! Τώρα, ή τους μπέρδεψε η παρουσία του Φερεντίνου, ή κάτι άλλο συνέβαινε...

Μπαίνουν λοιπόν οι 2 εξεταστές και ο Σβίγγος στο αυτοκίνητο που βρισκόταν στην ειδική πίστα! Α, ναι, δεν σας το είπα. Στις νέες εξετάσεις, το αυτοκίνητο θα κινείται αρχικά σε μια πίστα για να κάνει τα γνωστά και συνήθως άχρηστα (όπως η οπισθογωνία) ή/και παράνομα κόλπα (όπως η αναστροφή)!
Βλέπει που λέτε ο Σβίγγος πίστα και επηρεασμένος από την χθεσινή πρεμιέρα της Φόρμουλα 1, ξεκινάει τα μπαντιλίκια, μιμούμενος το είδωλό του, τον Φέτελ.

Οι εξεταστές έντρομοι άρχισαν να κάνουν κάποιες χειρονομίες. Ο Σβίγγος κατάλαβε τη γκάφα του και ήταν έτοιμος να τα παρατήσει. Οι εξεταστές συνέχισαν όμως να του κάνουν χειρονομίες, ξερόβηχαν ρυθμικά και ανοιγόκλειναν το ένα τους μάτι με υπονοούμενο! Βλέπετε εκτός από μαγνητοσκόπηση της διαδικασίας, γινόταν και ηχογράφηση της εξέτασης και φαίνεται πως οι εξεταστές δεν ήθελαν να ακουστούν κάποια πράγματα.  Ο φουκαράς ο φίλος μου πού να τα καταλάβει όλα αυτά! Νόμιζε ότι τον έβριζαν, ε, τους έδειξε κι αυτός τη μεσαία του κεραία και σηκώθηκε και έφυγε.

Στο γυρισμό σκεφτόμουν ότι το κράτος για άλλη μια φορά κάνει πολύ κακό για το τίποτα. Θέλεις να εμποδίσεις τη διαφθορά των εξεταστών στο δίπλωμα οδήγησης; Μια είναι η λύση: αποτρέπεις τον εξεταζόμενο να πληρώσει! Πώς το κάνεις αυτό; Χαμηλώνεις τόσο πολύ το παράβολο (π.χ. 10 ευρώ) οπότε και ο εξεταζόμενος δεν έχει κίνητρο να λαδώσει για να το πάρει αφού με μόλις 10 ευρώ μπορεί να ξαναδώσει, και ο εξεταστής δεν μπορεί να ζητήσει λάδωμα για να περάσει!

Αλλά πού να τα σκεφτεί αυτά ένας Έλληνας δημόσιος λειτουργός...
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Blogovision: Κατηγορία Καλύτερης ταινίας 20-11

Ναι το ξέρω άργησα αλλά κάτι μου λέει ότι λόγω τριημέρου δεν ήμουν η μόνη! Πάμε γρήγορα για τις ψήφους!

20)The Kids Are All Right

19)127 Hours

18)True Grit

17)Buried

16)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

15)The Town

14)Never Let Me Go

13)TRON: Legacy

12)Shutter Island

11)Hereafter

Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Blogovision: Κατηγορία Α' Γυναικείου ρόλου

Η Σαλταπήδα συνεχίζει να συμμετέχει στα Blogoscars με τις ψήφους της για τον Α' γυναικείο ρόλο! Λοιπόν ξεκινάμε: Στο νούμερο 10, η Μαντώ Μαυρογένους! Στο νούμερο 9, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα...


Οκ, ας σοβαρευτούμε (seriously?), και ας πάμε στις κανονικές ψήφους:


10) Rose Byrne (Insidious)
9) Emma Stone (Easy A)
8) Michelle Williams (Blue Valentine)
7) Keira Knightley (Never Let Me Go)
6) Annette Bening (The Kids Are All Right)

5) Nicole Kidman (Rabbit Hole)
4) Naomi Watts (Fair Game)
3) Cécile De France (Hereafter)
2) Takako Matsu (Kokuhaku-Confessions)

και στο νούμερο 1..... η αγαπημένη μας
Natalie Portman (Black Swan)




Διαβάστε τη συνέχεια... ->

1821 ή 1821 χρόνια πριν;

Σαν σήμερα θεωρείται ότι ξεκίνησε ο αγώνας που τελικά κατέληξε στην επανάσταση του 1821. Οδήγησε στην απελευθέρωση και στη δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους. Βολεμένοι ή όχι, κλέφτες ή άνθρωποι της εκκλησίας, προύχοντες και μη, ανεξάρτητα από τα κίνητρα που οδήγησαν τον καθένα, ακολούθησαν μεγάλες λόγιες μορφές όπως ο Φεραίος και ο Κοραής, οργανώθηκαν από Έλληνες που ζούσαν έξω από τον ελλαδικό χώρο και είχαν ονειρευτεί μια χώρα ελεύθερη και με πολλά από τα ιδανικά που χαρακτήριζαν πάντα αυτή τη φυλή.

Κέρδισαν αυτό για το οποίο πολέμησαν. Μια χώρα δικιά τους, χωρίς ζυγό, χωρίς να έχουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους να τους διαφεντεύει. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν...

Πού κατέληξε αυτή η χώρα σήμερα; Να διαφεντεύεται από έναν αόρατο εχθρό. Χωρίς στρατό κατοχής, χωρίς όπλα, χωρίς εκτελέσεις. Με στρατηγό το χρήμα, ο εχθρός είναι πάλι εδώ και μας έχει υποδουλώσει τις ψυχές μας. Τόσο πολύ που η εποχή της επανάστασης μοιάζει να έχει συμβεί όχι το 1821 αλλά 1821 χρόνια πριν.

Οι κάτοικοι αυτής της όμορφης γωνιάς της Μεσογείου προσπαθούν πάλι να δουν το μέλλον με ελπίδα. Δεν είναι απαραίτητο να επαναστατήσουν. Μυαλό χρειάζεται, μνήμη για να μάθουμε από τα λάθη μας και λίγη από την ομοψυχία που είχαν κάποιοι από αυτούς που πολέμησαν το 1821.

Α, το κυριότερο. Να σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Ας κοιτάξουμε επιτέλους να πράττουμε για το σύνολο. Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να βγούμε από τον βάλτο που μπήκαμε και κάποιοι μας έσπρωξαν βαθύτερα.

Χρόνια Πολλά!

Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Another one bites the dust!

Χθες βράδυ ετοίμαζα τις βαλίτσες μου, γιατί αποφάσισα να περάσω το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το εθνικό μου συναίσθημα φούντωσε μέσα στο πράσινο στήθος μου και θεώρησα σωστό να πάω και να το αμολύσω εις την αλλοδαπήν. Βασικά, η Παναγιώτα η μύγα που νταραβερίζεται με το Δημόσιο, μου «έκλεισε» φτηνά εισιτήρια με ένα γκρουπ που πάει κι εκείνο Βρυξέλλες, αλλά για δουλειά, δεν έχω ιδέα για ποιους μιλάει(!).

Τέλος πάντων, μεταξύ καλτσών και βρακιών μεταξωτών (γιατί πώς θα πάω τον επιδέξιο πωπό μου στο εξωτερικό) ακούω σήμα έκτακτου δελτίου ειδήσεων στην τηλεόραση. «Αμάν, πάει ο πυρηνικός αντιδραστήρας 3 στη Φουκουσίμα», σκέφτηκα και πάνω που ήμουν έτοιμη να πάρω τον Σβίγγο τηλέφωνο και να οργανώσουμε ντου σε κανένα σούπερ μάρκετ, η είδηση ήρθε και με χαστούκισε.

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες (αλήθεια, τι σχέση έχει με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή;) παραιτήθηκε γιατί το κοινοβούλιο απέρριψε ομόφωνα τα μέτρα λιτότητας που πρότεινε, ώστε να αποφύγει η Πορτογαλία (το ένα από τα P.I.G.S.) την βοήθεια του ΔΝΤ. Τα «βρόντηξε» ο Ζοζέ και πολύ το χάρηκαν όλοι και περισσότερο οι ΔΝΤούδες που ήδη τρίβουν τα βρωμόχερά τους.

Αμέσως άρχισαν οι εκτιμήσεις, πόσα ευρώ δάνειο θα πρέπει να δώσουν στους Πορτογάλους για να ξελασπώσουν, τι κοστουμάκι θα τους «κόψουν», άρχισαν να παίρνουν μέτρα τα κοράκια απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ευρώπη. Ογδόντα δισεκατομμύρια ευρώ, λέει, θα πρέπει να δανειστούν για να ξελασπώσουν. Α, ρε Λισαβώνα, τι σε περιμένει!

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Βαν Νταμ, δε, είπε ότι αν η Πορτογάλοι δεχτούν να μπουν στον μηχανισμό στήριξης, με τα γρανάζια-γκιλοτίνες, θα γίνει «υπό αυστηρές προϋποθέσεις», δηλαδή με αντάλλαγμα τη λήψη σκληρών οικονομικών μέτρων, τόσο σκληρών σαν γραβιέρα Νάξου.

Δηλαδή, έτερον εκάτερον! Οι Πορτογάλοι προτίμησαν να τους …γλεντήσει το ΔΝΤ, πάρα η κυβέρνησή τους. Βέβαια, για να ‘μαι δίκαιη, δεν έχω δει ποια ήταν τα μέτρα που σκόπευε να βάλει ο Ζοζέ στους δόλιους Πορτογάλους, αλλά οι κεραίες μου, που έχουν ένστικτο, μου λένε ότι χειρότερα από του Ντομινίκ αποκλείεται να ήταν.

Τελικά, αυτοί οι Πορτογάλοι είναι χαζοί. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν το …σαϊνι τον ΓαΠανδρέου να μάθουν «τι εστί ρίκο ρίκο ρίκοκο», δηλαδή βερίκοκο; Τώρα, θα πιαστούν στη φάκα σαν τα ινδικά χοιρίδια και πολύ θα το «απολαύσουν»!
Έτσι είναι αυτά, another one bites the dust, που έλεγαν κι οι Queen. Κι ο Ντομινίκ θα συνεχίσει να τινάζει το χώμα από το ακριβό σακάκι του…
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Όταν η Λιζ συνάντησε τον Μάικλ

Όταν ένας από τους δυο αντιμετώπιζε πρόβλημα, ο άλλος έτρεχε στο πλευρό του. Ήταν μαζί στα καλά και τα κακά, στις χαρές και στις λύπες, στην αρρώστια, αλλά και στην υγεία. Όταν εκείνος έφυγε πριν από ενάμιση χρόνο, εκείνη συντετριμμένη δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έχασε το φιλαράκι της.

Σήμερα κι οι δυο χαμογελούν γιατί είναι πάλι μαζί. Η Λιζ κι ο Μάικλ συζητούν και γελούν όπως τότε. Τα μενεξεδιά μάτια της χαϊδεύουν το ταλαιπωρημένο πρόσωπό του κι είναι πάλι όλα όπως πρώτα.

Η Λιζ Τέιλορ, σε ηλικία 79 ετών, "έφυγε". Η καρδιά της την πρόδωσε. Η Λιζ όμως δεν στεναχωριέται γιατί εκεί που πάει την περιμένει ο Μάικλ, την περιμένει ο αγαπημένος της Ρίτσαρντ που για χάρη του έβαλε δυο φορές νυφικό.

Η εξτραβαγκάντ "Κλεοπάτρα" αγκάλιασε ξανά την κόμπρα, η "Βιρτζίνια Γουλφ" φωνάζει να μην τη φοβόμαστε, η Λιζ κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι...
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Blogovision: Κατηγορία Α' Αντρικού ρόλου

Η Σάλτα κάνει μια διακοπή στην επικαιρότητα και πάλι για να σας ανακοινώσει τις 10 ψήφους της για το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου στα blogoscars! Πάμε αντίστροφα:

10) Danny Trejo (Machete)
9) Jason Bateman (The Switch)
8) Sean Penn (Fair Game)
7) Ryan Gosling (Blue Valentine)
6) George Clooney (The American)
5) Ryan Reynolds (Buried)
4) Jeff Bridges (True Gritt)
3) Jesse Eisenberg (Social Network)
2) Colin Firth (King's Speech)

και το νούμερο 1 είναι..............

Leonardo DiCaprio (Shutter Island)


















Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Κυβέρνηση σε φωτοτυπία!

Ξύπνησα πρωί πρωί η φουκαριάρα με έναν φοβερό κεραιόπονο. Κάτι οι απότομες αλλαγές του καιρού, κάτι το ανηψούδι του Γρύλου που φιλοξενώ και παίζει playstation μέχρι τα ξημερώματα, με έχουν κάνει τσατάλια. Δεν είχα όρεξη σήμερα ούτε τον υπολογιστή μου να ανοίξω.

Με ξύπνησε όμως και μάλιστα απότομα, το τηλέφωνο της Παναγιώτας. Η Παναγιώτα είναι μια φίλη μου μύγα. Με πήρε να μου κλαφτεί γιατί έχασε λέει ένα φίλο της που μπήκε κατά λάθος σε ένα υπουργείο. Ξέρετε τα υπουργεία, για εμάς τα έντομα και ειδικά τις μύγες, θεωρούνται απαγορευμένη περιοχή. Κάτι σαν το Νταχάου των εντόμων. Τα διάφορα μέσα εξολόθρευσης εντόμων όπως εφημερίδες, μυγοσκοτώστρες, παπούτσια ή επίσημα έγγραφα τυλιγμένα σε ρολό, πετάνε συνεχώς και όποιον πάρει ο χάρος! Έχουμε θρηνήσει δεκάδες θύματα που οφείλονται στον απίστευτο ζήλο που έχουν οι περισσότεροι υπάλληλοι να μας εξολοθρεύουν. Λες και δεν έχουν καμιά δουλειά να κάνουν... χμ....

Για να μη τα πολυλογώ, ο φίλος της Παναγιώτας, λίγο πριν ξεψυχήσει πάνω σε ένα τζάμι με το οποίο ήρθε σε θερμό εναγκαλισμό χωρίς τη θέλησή του, της είπε για μια είδηση που έμαθε από πολύ έγκυρη πηγή. Η κυβέρνηση λέει τρίβει τα χέρια της από νωρίς το πρωί. Έγινε γνωστό πως επιστήμονες κατάφεραν και δημιούργησαν ένα ποδήλατο, απλά εκτυπώνοντάς το!

Στελέχη της κυβέρνησης λοιπόν έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να βρουν αυτόν τον εκτυπωτή με σκοπό να τον βάλουν σε πλήρη λειτουργία. Θέλουν λέει να κατασκευάσουν άμεσα δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια έργα απλά πατώντας ένα Print! Μάλιστα η όλη κατασκευή θα είναι αρκετά εντυπωσιακή αφού για πρώτη φορά οι μακέτες του έργου θα είναι ταυτόχρονα έτοιμες με τα ίδια τα έργα. Απλά θα εκτυπώνουν 2 φορές με μεγαλύτερη μεγέθυνση!

Κάποιοι υπερβολικά αισιόδοξοι το προχωράνε λίγο παραπέρα και θέλουν να τυπώσουν δημόσιες επιχειρήσεις για να βολέψουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, ενώ δεν λείπουν και ιδιαίτερα αιτήματα όπως αυτό του υπουργού δημοσίας τάξης που ζήτησε να του τυπώσουν μερικές κλούβες των ΜΑΤ με τις διμοιρίες τους, για να τις τοποθετήσει έξω τα σπίτια κάθε βουλευτή και πολιτικού! Η τελευταία ιδέα απορρίφθηκε φυσικά καθώς διαπιστώθηκε ότι οι τυπωμένοι μπάτσοι δεν βαράνε αλλά το μόνο μέσο εκφοβισμού που έχουν είναι μια άγρια έκφραση με την οποία τυπώνεται η φάτσα τους και ένα συννεφάκι από πάνω τους που γράφει "ΓΚΡΡΡ"!

Εντάξει, η Παναγιώτα το τσούζει λίγο αλλά της απάντησα με κάθε αξιοπρέπεια, σεβόμενη τον πόνο της. Της είπα ότι τα βρήκα όλα αυτά υπερβολικά. Αποκλείεται να είναι αλήθεια αυτή η είδηση. Άλλωστε αν είναι, είναι πολύ καλύτερο η εφεύρεση να χρησιμοποιηθεί για να τυπώσουμε μια νέα κυβέρνηση. Ακόμα και από χαρτί, οι τυπωμένοι υπουργοί καλύτερη δουλειά θα κάνανε από τους πραγματικούς!
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο χορός του ...ταψιού

Για πολλά χρόνια έκανα μαθήματα χορού. Όχι με τη θέληση μου, η γιαγιά μου, η Σαλταπηδόγρια με τραβολόγαγε στα μαθήματα του ΚΑ.ΠΗ. γιατί δεν ήθελε να την ακουμπάει κανένας από τους τρελόγερους που κυκλοφορούσαν εκεί, βλέπετε είναι χήρα και δεν γουστάρει να "δώσει δικαιώματα στη γειτονιά".
Κάπως έτσι, από μικρό Σαλταπηδάκι έμαθα να χορεύω τανγκό, βαλς, ρούμπα, σάμπα, τσα τσα κι ότι άλλο ερχόταν στο κεφάλι της δασκάλας Πασχαλίτσας με τα πουπουλένια κοστούμια και τα ψιλοτάκουνα πεδιλάκια.

Όταν πέρυσι άρχισε το Dancing With the Stars, κάθε Κυριακή καθόμασταν οικογενειακώς να το παρακολουθήσουμε, γιατί ήμασταν φαν -ΟΛΟΙ- της Ματθίλδης Μαγγίρα. Γι' αυτό, κάθε φορά που έβγαινε να χορέψει η Ευγενία Μανωλίδου κάναμε ζουζουνο-βουντού, μήπως κι έπεφτε και στούμπιζε τον πωπό της κι έπαιρνε η "δικιά μας" περισσότερους βαθμούς.

Φέτος όμως; Ποιον θα υποστηρίζουμε; Είδαμε την πρεμιέρα, πάλι οικογενειακώς, και οι διαφωνίες μας ακούστηκαν μέχρι τον απέναντι αγρό, μάλιστα ένας τυφλοπόντικας ήρθε να μας κάνει παρατήρηση, αλλά τελικά τον κρατήσαμε στην παρέα μας, μήπως κι απ' αυτά που βλέπαμε ξανάβρισκε το φως του, ο έρμος! (λάθος εκτίμηση τελικά).

Η γιαγιά τάχθηκε αμέσως υπέρ του Τρύφωνα Σαμαρά γιατί της θύμιζε τον ξάδερφό της τον Ρούλη, που έκανε καριέρα χορευτή στα μπαλέτα της Ραφαέλα Καρά, μαζί με τον Λάκη Γαβαλά. Ο πατέρας μου ψήφισε Αγγελική Ηλιάδη, γιατί μόνο που είδε τους κοιλιακούς της του έτρεξαν τα σάλια, με αποτέλεσμα η μάνα μου να αρχίζει για μια ακόμη φορά μαθήματα πιλάτες, που με μαθηματική ακρίβεια θα λήξουν......ΤΩΡΑ! Πριν γραφτεί πάντως έριξε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Χρανιώτη, γιατί "αυτός είναι άνδρας αγάπη μου κι όχι εσύ που έχεις κάνει μια μπάκα χειρότερη κι απ' του Μπάμπουρα", όπως χαρακτηριστικά "ξέρασε" στα μούτρα του μπαμπά.

Εγώ ήμουν η μόνη που δεν μίλησα και δεν τάχθηκα στο πλευρό κανενός! Προσπαθούσα να διακρίνω πού είναι φέτος ο λάκκος της φάβας. Ποια θα είναι η νέα Μανωλίδου και ποια η καινούργια Μαγγίρα. Με λίγα λόγια ποιες θα ...μαλλιοτραβηχτούν με πιρουέτες, στροφιλίκια και κωλοτούμπες. Και να, ήρθαν οι εκπομπές ποικίλης ύλης να μου "ανοίξουν τα μάτια".

Η Νάντια Μπουλέ, λέει, έχει τις ευλογίες του ΑΝΤ1 γι' αυτό την "σπρώχνουν" (στο γκρεμό μάλλον, γιατί αν την ήθελαν "σώα κι αβλαβή" θα της έδιναν εκπομπή και δεν θα την έβαζαν να χορέψει). Είναι δηλαδή κάτι σαν την Ευγενία την περσινή, το σπασικλάκι που ξεπατίκωνε όλες τις χορευτικές φιγούρες κι έπαιρνε τους καλούς βαθμούς στο ...τέλος του τριμήνου.

Όσο για τη νεο-Μαγγίρα; Χμμμμ...αυτή ακόμη αναζητείται, αν κι έχω μια πονηρή ιδέα! Μου ΄ρχεται ένα όνομα στο νου, που είναι "μανούλα" στις ίντριγγες κι αρκετά φιλόδοξη, επηρμένη και αφελής ταυτόχρονα που θα μπορούσε να κάνει την ...Ματθίλδη. Όνομα δεν λέω, αλλά αν είστε λίγο ...Σαλταπήδια ή την έχετε καταλάβει ήδη ή θα την "αναγνωρίσετε" λίαν συντόμως!

Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές




Σαββατοκύριακο, αποφάσισα να ξεδώσω: Όλο το καρναβάλι ήμουν κλεισμένη σπίτι, πλέκοντας κουκούλια για έναν φίλο μεταξοσκώληκα που είχε αρρωστήσει και είχε μείνει πίσω στο business plan του, οπότε χάρισα στον εαυτό μου ένα τριήμερο. Έμενε να αποφασίσω πού θα το περάσω. Και τότε ένας φίλος γρύλος, μου μίλησε για τους εορτασμούς της επανάστασης του ’21 στο όμορφο νησί της Σύρου. Δεν ήθελα και πολύ: Έβαλα στην βαλιτσούλα μου δυο αλλαξιές και τα 40 ζευγάρια κάλτσες μου, και γραμμή για το πρώτο πλοίο που θα με αποβίβαζε στην Ερμούπολη!

Η αλήθεια είναι ότι, στην αρχή απογοητεύτηκα! Όχι φυσικά από το νησί- αλοίμονο, είναι από τα ομορφότερα της Ελλαδίτσας μας! Όμως, διάολε, εορτασμούς είχα ακούσει, και εορτασμούς δεν έβλεπα!! Άρχισα να ξεφυλλίζω οδηγούς, ξεψάχνισα την Τσόκλη, αλλά μου φαίνεται ότι, ο χαζεμένος ο γρύλος, που μόλις είχε ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη (ανάθεμα τις πρόωρες ζέστες!) μάλλον είχε μπερδέψει τη Σύρο με κάποιο άλλο νησί –ίσως την Ύδρα; Τις Σπέτσες; Τα Ψαρά διάολε; Δεν ξέρω. Οπότε, πέρασα τις δυο πρώτες μέρες τρώγοντας χαλβαδόπιτες και σουλατσάροντας στη Πόλη, και χτες, κατέβηκα στο λιμάνι με μια γλυκιά μελαγχολία για να αποχωρήσω.

Και όμως, τι έκπληξη: ο γρύλος, δεν είχε κάνει λάθος!! Κατηφορίζοντας, είδα κόσμο πολύ, με επαναστατικό πνεύμα, να κραυγάζει κατά της τυραννίας και της καταπίεσης! « Άρχισαν ,άρχισαν!» σκέφτηκα ενθουσιασμένη, και πλησίασα περισσότερο! Καθώς προσέγγιζα το πλήθος, είδα ότι η αληθοφάνεια των εκδηλώσεων ,ξεπερνούσε κάθε προσδοκία: Σε αυτή τη μεταμοντέρνα αναπαράσταση του ξεσηκωμού του έθνους μας (έχω να δώσω συγχαρητήρια στον εμπνευστή της προσέγγισης αυτής, γιατί έβλεπα όλους να φοράνε ρούχα του καιρού μας, όχι φουστανελοφόρους), είχαν επιστρατεύσει μέχρι και «κακούς» Τούρκους, οι οποίοι μάλιστα φορούσαν στολές –για να θυμίσουν τον τακτικό στρατό του Σουλτάνου; -, και έκαναν απειλητικές κινήσεις ωσάν να θέλουν να κρατήσουν το πλήθος πίσω. Όμως, “πίσω“ από τι ;; Εδώ προφανώς κρυβόταν το «κλου» της εορταστικής παράστασης! Έτρεξα μπροστά, θέλοντας να «πιάσω κάγκελο». Και τότε, αντιλήφθηκα για τι φαντασμαγορία μιλούσαμε, και πόσο δίκιο είχε ο γρύλος που με παρότρυνε να είμαι Σύρο αυτό το τριήμερο!

Στα λίγα μέτρα μπρος μου, ανάμεσα στους γενίτσαρούς του, που κάλιο να πέσουν και να φάνε πυρπολικό στην πλάτη παρά να τον προδώσουν, ο Βεζίρης του βιλαετίου του Γιουνανιστάν, ο οποίος, πιστός στην ιστορική αναπαράσταση, προχωρούσε αγέρωχος, χωρίς να δείχνει να απασχολείται από οτιδήποτε οι χαμερπείς στα μάτια του εξεγερμένοι του έλεγαν. Και -εκεί η έκπληξη άγγιξε το δέος-, στο ρόλο του Βεζίρη… ο λαοπρόβλητος και κοσμαγαπητός ηγέτης της χώρας μας, κύριος ΓαΠανδρέου! Ένα δάκρυ κύλησε από την δεξιά μου κεραία, βλέποντας πόσο πολύ νοιάζονταν όλοι για τον εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας, που ακόμα και ο Πρωθυπουργός μας, θέλησε να συμμετάσχει, παίζοντας μάλιστα και «κόντρα ρόλο»!! Πραγματικά, με άγγιξε η κίνηση αυτή…

Κι εκεί που νόμιζα ότι η ιστορική αναπαράσταση είχε λάβει τέλος με την παρέλαση του Βεζίρη (πόσο μου είχε στοιχίσει που δεν είδα φέτος την αντίστοιχη του βασιλιά Καρνάβαλου. Όμως αποζημιώθηκα και από αυτή, το σωστό να λέγεται), το event είχε έναν ακόμα άσσο να βγάλει από το μανίκι του: Την επίθεση των εξεγερμένων απέναντι στα φουσέκια του Βεζίρη, και την αντρίκεια αντεπίθεσή τους, με τα εξελιγμένα τους όπλα (αααα, δεν θέλω τώρα να μου τα χαλάσετε! Τι πάει να πει «δεν είναι αντρίκειος πόλεμος η ρίψη αερίων;;» Τι να κάνανε, να φέρνανε τα γαταγάνια από το μουσείο και να χτυπούσανε ;; Και αν τραυματιζότανε κάποιος από το κοινό των εορτασμών; Να είμαστε και λίγο λογικοί παρακαλώ!). Το πλήθος αντίδρασε, και το πάθος έφτασε υψηλά όρια πιστότητος. Μέχρι και χυδαίες εκφράσεις ακούγονταν εκατέρωθεν-αυτό θα πεί να μπαίνεις στο πετσί του ρολου! Το σκηνικό συνεχιστηκε για λίγα λεπτά ακόμα, και τότε,είδα το πλήθος να διαλυεται,δακρυσμένο απο το πάθος και τον παλμό (υποθέτω!)

Κάπου εκεί, κατάλαβα ότι είχε έρθει η ώρα να ξαναπάρω το δρόμο για το λιμάνι, γιατί το πλοίο του γυρισμού με περίμενε. Σε όλη τη διαδρομή, στο λόγο της Σαλταπηδικής μου τιμής, δεν έπαψα να κλαίω. Ποια αέρια;;; Τέτοια ήταν η επίδραση που είχε πάνω μου η ζέση με την οποία προσπάθησαν να αναπαραστήσουν οι Συριανοί τα παλιά τα χρόνια , όπου ο εκάστοτε Βεζίρης ασελγούσε σε βάρος των κατοίκων του Βιλαετιού του, χωρίς να τον νοιάζει αν ζούνε ή πεθαίνουν, αρκεί να γίνεται το χατίρι του Σουλτάνου, που δεν άντεχα, και ξέσπαγα.

Είμαι βλέπετε και ευσυγκίνητη η μικρούλα! Ίσως και λίγο εύπιστη??? 
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Ρε τη ρουφιάνα την τράπεζα!

Χτυπάει που λέτε χθες το τηλέφωνο στη φωλιά μου. Ήταν από την τράπεζα του Σβίγγου! Βλέπετε έχει πιστωτική κάρτα και έχει δώσει για τηλέφωνο το δικό μου καθώς αυτός έχει μόνο κινητό (έχει λέει καλό σήμα γιατί τον βοηθάνε οι κεραίες του!) Θα μου πείτε τι τη θέλει την πιστωτική ο Σβίγγος; Ε, την είχε βγάλει πριν μερικά χρόνια όταν οι τράπεζες έδιναν δάνεια και κάρτες με τη σέσουλα. Σήμερα, αν έμπαινε ο Σβίγγος στην τράπεζα θα ήταν τυχερός αν δεν τον ψεκάζανε με aeroxol!

Όταν λοιπόν με κάλεσε μια ευγενική κατά τα άλλα υπάλληλος, με ρώτησε αν ήμουν συγγενής του Σβίγγου. "Μάλιστα" της λέω.
"Τι είδους συγγένεια έχετε;" με ρωτάει. "Τι σας νοιάζει καλέ εσάς;" λέω εγώ.
"Σας ρωτάω γιατί μπορεί να ενδιαφέρεστε για τη νέα μας υπηρεσία Divorce-alert"!!!
"Τι είναι πάλι τούτο;"
"Α, να σας ενημερώσω. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι αγορές στις πιστωτικές κάρτες μπορούν να δείξουν την τάση που έχει ένας άνθρωπος να πάρει διαζύγιο 2 χρόνια πριν το πάρει! Δεν το ακούσατε; Είναι πολύ πρόσφατο βέβαια αλλά εμείς σαν πρωτοπόρος τράπεζα δημιουργήσαμε τη νέα υπηρεσία Divorce-alert! Αν είστε σύζυγος, αρραβωνιαστικιά, ή σύντροφος ενός πελάτη μας μπορείτε με μόνο 5 ευρώ το μήνα να λαμβάνετε μια εκτίμηση πρόθεσης διαζυγίου ανα πάσα στιγμή!"

Στη συνέχεια  είπε κάτι πάρα πολύ γρήγορα και με πολύ σιγανή φωνή από τα οποία έπιασα σκόρπιες λέξεις όπως "ουδεμία ευθύνη", "δεν αποτελεί", "η τράπεζα απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη" και άλλα παρόμοια.

Εντυπωσιάστηκα και έμεινα άφωνη. Κοίτα να δεις που έχει φτάσει η τεχνολογία σκέφτηκα. Ευτυχώς όμως δεν χρειαζόμουν τη νέα υπηρεσία της "πάντα έτοιμης να προσφέρει στον πολίτη" τράπεζας. Βλέπετε εκτός από το τηλέφωνό μου, ο Σβίγγος έχει δηλώσει και τη διεύθυνση της φωλιάς μου για το λογαριασμό μου! Και ο άτιμος ο Περιστέρης ο ταχυδρόμος όλο ανοικτό το φέρνει το φάκελο με το λογαριασμό της πιστωτικής... ;-)     
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Παντού υπάρχει ένας …Κυνόδοντας

Είχα υποσχεθεί στον πράσινο εαυτό μου να μην ασχοληθώ με τον «Κυνόδοντα», αλλά όσο και να θέλω ν’ αγιάσω δεν μ’ αφήνουν. Πήγα χθες σ’ ένα καφενείο, έτσι γι’ αλλαγή, με τον Σβίγγο, να πιούμε μια μπυρίτσα, να ξεσκάσουμε βρε αδερφέ. «Πιάσε ένα …Μύθο», φωνάζω σηκώνοντας τέσσερα πόδια στον αέρα και τότε συνωμοτικά ο Σβίγγος μου λέει: «ξέρεις, ε; Την τελευταία διαφήμιση του «Μύθου» την έκανε ο Λάνθιμος».

Μου γύρισε το μάτι «φρουτάκι» και χτύπησε και τζακ-ποτ! Άρχισε να κουδουνίζει ο εγκέφαλός μου σαν τα παλιά τηλέφωνα με τα καντράν. «Τι είπες, βρε αθεόφοβε», του πετάω στα μούτρα και τον βουτάω από την κεραία. «Δεν σου ΄χω πει να μην χρησιμοποιείς το όνομα του You know who (εντάξει, είμαι φαν του Χάρυ Πόττερ το παραδέχομαι) μπροστά μου; Θέλεις να φτιάξω κουκούλι και να κλειστώ μια για πάντα μέσα;

Αλλάζω την παραγγελία, μου φέρνει ο «μικρός» μια ΑΛΦΑ και σβήνω την φούντωσή μου, στον ζύθο. Σε όλη την διάρκεια της επιστροφής δεν έριξα βλέμμα στον Σβίγγο, ενώ τον καληνύχτισα μ’ ένα ξερό «καλό ξημέρωμα». Μπαίνω στη φωλιά μου και για να γλαρώσω ανοίγω τηλεόραση, ο μόνος σίγουρος τρόπος να ξενερώσεις και να πας για ύπνο.

Πάνω στο ζάπινγκ πετυχαίνω διαφημίσεις σε ΟΛΑ τα κανάλια όμως κι επειδή την τενοντίτιδα από το πολύ «τσίκι τσίκι» στο τηλεοκτρόλ την έχω στο τσεπάκι το αφήνω σ’ ένα τυχαίο κανάλι (μπορεί να ήταν το MEGA, γιατί κάπου μεταξύ ύπνου και ξύπνιου νομίζω ότι είδα τον άρχοντα των μονοκύτταρων οργανισμών, Γιάννη Ντερμπεντέρη, Καροτσέρη, κάπως έτσι πάντως τον λένε).

Το επόμενο πλάνο ήταν μια παρέα που έπινε μπύρες και τότε ο συναγερμός ήχησε ανάμεσα στις τρυπίτσες που έχω για αυτιά. Πίνουν «Μύθος»! «Ωχ, τη βάψαμε, τώρα θα σηκωθούν να ξεκοιλιάσουν καμιά γάτα», σκέφτηκα με πόνο ψυχής, αφού η σύνδεση με …Λάνθιμο έγινε αυτόματα. Αλλά ευτυχώς, κανένα τετράποδο δεν κινδύνεψε! Μόνο οι ηθοποιοί που πήραν μέρος κι αυτό γιατί ο ένας ο άμοιρος, σύμφωνα με το σενάριο, μιλούσε για τον –σώνει και ντε- γιο που περίμενε η γυναίκα του, χωρίς να του περνάει η ιδέα ότι το παιδί μπορεί να είναι κορίτσι, αλλά δεν του είπε κανείς ότι στο sequel της διαφήμισης, η σύζυγος θα βγάλει από τη λάμπα της μια μινιατούρα αεροπλάνου!

Κάπου εκεί με πήρε ο ύπνος… Κι είδα στο όνειρό μου ότι ο Λάνθιμος μου πρότεινε να του γράψω λιμπρέτο για rock opera, αλλά εγώ είχα ήδη συμφωνήσει με τον Καρβέλα. Τι σου είναι το υποσυνείδητο όμως…
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Blogovision: Κατηγορία Σενάριο

Η Saltapida αν και αρρωστούλα, την τελευταία στιγμή σας δίνει τις ψήφους της για την κατηγορία του καλύτερου σεναρίου. Πάμε:


10) Jez Butterworth & John-Henry Butterworth (Fair Game)
9) Alex Garland (Never Let Me Go)
8) Peter Morgan (Hereafter)
7) Jane Goldman & Matthew Vaughn (Kick Ass)
6) Peter Craig and Ben Affleck & Aaron Stockard (The Town)
5) David Seidler (King's Speech)
4) Michael Arndt (Toy Story)
3) Laeta Kalogridis (Shutter Island)
2) Aaron Sorkin (Social Network)


και στο νούμερο 1.....
Christopher Nolan (Inception)
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Blogovision: Κατηγορία Σκηνοθεσία

Χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες, πάμε στις ψήφους για το βραβείο Σκηνοθεσίας:
10) Tom Hooper (The King's Speech)
9) Martin Campbell (Edge of Darkness)
8) David O. Russel (The Fighter)
7) Ben Affleck (The Town)
6) David Fincher (Social Network)
5) Matthew Vaughn (Kick Ass)
4) Martin Scorcese (Shutter Island)
3) Jan Hrejbek (Kawasakiho ruze)
2) Darren Arronofsky (Black Swan)

και το νούμερο 1, είναι...............
Christopher Nolan (Inception)
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μαζί τα φάγαμε!

Τετάρτη βράδυ κι ο Σβίγγος είχε κέφι για χορταράκι φρέσκο. "Πάμε στα Καλύβια", μου λέει κι έτσι κι έγινε. Μπήκαμε στο καρουλάκι και πήραμε το δρόμο για την εξοχή. Αλλο να τρως χορταράκι του αγρού κι άλλο κατεψυγμένο "Μπάρμπα Στάθη".
Φτάνουμε, λοιπόν, παρκάρουμε και με βήμα ταχύ πάμε να βρούμε το χωράφι με το περισσότερο χορτάρι, να "την κάνουμε ταράτσα". Και ξάφνου..."βζζζζζζζζζζζζιιιιιιιιιιιιιιν", έρχεται και μας σκάει στο κεφάλι κάτι άσπρο, παχύρευστο και ξινό! "Ρε Σβίγγο, για φαί είπες θα έρθουμε, όχι για μπανιστήρι". Πριν προλάβει να πει κουβέντα, ακούμε φωνές και φασαρίες.
Κάνουμε έτσι να δούμε και τι αντικρίζουν τα ματάκια μας; Τον Χοντρούλη γιαουρτωμένο να τον βρίζει ένα μάτσο κόσμος έξω από μια ταβέρνα. Ρίχνω ένα βλέμμα στον Σβίγγο, εκείνος μου το επιστρέφει. "Σβίγγο, μαζί τα φάγαμε", του είπα κι εντελώς ξαφνικά μας έφυγε η όρεξη. "Τα γιαούρτια, εννοείς...", παρατήρησε ο Σβίγγος! 
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Blogovision: Κατηγορία Β' γυναικείου

Η διοργάνωση συνεχίζεται και η Σάλτα είναι έτοιμη να ψηφίσει τις δικές της προτιμήσεις για το βραβείο Β' γυναικείου ρόλου! Τα τύμπανα να ξεκινήσουν και πάμε:
10) Violante Placido (The American)
9) Olivia Wilde (Tron Legacy)
8) Lyndsy Fonseca (Kick Ass)
7) Rooney Mara (Social Network)
6) Rebecca Hall (The Town)
5) Helena Bonham Carter (The King's Speech)
4) Amy Adams (The Fighter)
3) Helen Mirren (Red)
2) Mila Kunis (Black Swan)

και στο νούμερο 1...
Rose Byrne (Get Him to The Greek)

Υ.Γ. Η Σάλτα είναι θαυμάστρια της Rose και υπήρχαν άπειρες φωτογραφίες της που είναι πανέμορφη αλλά επειδή είπαμε ότι είμαστε πλακατζήδες, μένουμε στο πνεύμα και βάλαμε αυτήν. Ας μας συγχωρήσουν οι θαυμαστές της. Για αποζημίωση κάντε κλικ εδώ!
Διαβάστε τη συνέχεια... ->

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κυριακή,νύχτα και σχόλη, να'ταν η ζωή μας όλη...

Από μικρή,τότε που με τάϊζαν φυλλα μουριάς Νουτρίτσια, μου είχε σφηνωθεί η ιδέα πως, αυτοί που εργάζονται στα υπουργεία, είναι η ελίτ, η αφρόκρεμα, οι "κομμάντος" (να πω και οι νίντζα; Ή θα το παρακάνω?) των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας μας.οι πιο ικανοί, οι πλέον καταρτισμένοι, αυτοί που βάλανε την χώρα πάνω απο το "εγώ" τους, και το αποδεικνύουν κάθε μέρα.Όμως...και κάθε νύχτα ;;;

Γιατί διερωτούμαι το ζωντανό; Διότι, έπεσε στις κεραίες μου ένα ωραίο δημοσίευμα που έβλεπα οτι, η κυβέρνηση του δεντρο-κράτους μας (με τις σαθρές, λογω "λειψυδρίας" ρίζες), ψήφισε κονδύλι κοντά στο ένα ταπεινό εκατομυριάκι, για υπερωρίες, "για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και κρίσεων". Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ. Ομως, λιγο παρακάτω, διαβάζει κανείς ότι, τα χρήματα αυτά, τα εισπράτουν οι υπάλληλοι... προκαταβολικά! Τι;; Παραξενευτήκατε; Γιατί,αλήθεια; Επειδή μαντεύουν πως θα προκύψει κρίση; Λεπτομέριες!Αφήστε με να σας διηγηθώ το χρονικό μιας τέτοιας κρίσης, όπως τα είδα με τα ματάκια της φαντασίας μου...

14:30. Είναι η ώρα που, κάθε δημόσιος υπάλληλος που σέβεται τον εαυτό του και το γκισέ που υπηρετεί, έχει αρχίσει να μαζεύει τα πράγματά του,να τινάζει τα τρίμματα απο τη τυρόπιτα απο το παντελόνι του, και να ετοιμάζεται να χτυπήσει την κάρτα του στην έξοδο της υπηρεσίας:Άλλη μια μέρα εξουθενωτικής δουλειάς έφτασε στο τέλος της! Όλοι ;; Νο,no,no mes enfants (γιατί είναι και γλωσσομαθείς), όχι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών.Οχι όσο υπάρχουν κίνδυνοι,ορατοί και αόρρατοι που επιβουλεύονται  την πατρίδα μας! Συναγερμός λοιπόν,λόγω του κινδύνου έκρηξης του πυρηνικού εργοστασίου στην Ιαπωνία και οι υπάλληλοι του τομέα Ανατολικών χωρών, απόψε θα ξενυχτήσουν πάνω απο τα μόνιτόρ τους, καθώς και πάνω απο την ανοιχτή γραμή με τον "Δημόκριτο"!

16:30. Οι γραβάτες εχουν λυθεί, τα σακάκια αναπαύονται στις πολυθρόνες της Αίθουσας Συνεδριάσεων Καταπολέμισης Ασύμβατων Τεχνολογικών Απειλών ("Αιθουσα Σ.Κ.Α.Τ.Α" απο εδώ και πέρα), και αναμένοντας νέα απο την ΕΜΥ για την αλλαγή των ανέμων πάνω απο την Ιαπωνία, τα πρώτα Blackberries βγαίνουν για να παραγγείλουνε τα σουβλάκια :η αντιμετώπιση των κρίσεων,επ'ουδενί δεν πρέπει να διαπράτεται με άδειο στομάχι! Κάποια προτείνει να αλλάξουνε το CNN σε ANT1 για καμια ώρα, γιατί τα "Ασημένια Φεγγάρια" έχουν πάρει δραματική τροπή, και δουλεύει και τα τούρκικά της παράλληλα.Η πρόταση απορρίπτεται. Η χολωμένη υπάλληλος, το παρακολουθεί μέσω του I-Pad της. H μίνι-κρίση αποσοβήθηκε.

19.30. Oι πρώτες σοβαρές διαφωνίες σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης αρχισαν να διαφαίνονται στο τραπέζι συνεδριάσεων: Οι μισοί πιστεύουν ότι οι επιμύκηνση του δανείου ήταν η κίνηση ματ ενος ανθρώπου "που τίμησε το ΥΠΕΞ" -πάντα στις καρδιές των διπλωματών ο Γιωργάκης-, και τα "γεράκια" διατείνονται με πάθος την ανάγκη διεκδίκησης των χρωστούμενων απο τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Φυσικά, τη λύση δίδει ο προϊστάμενος του τμήματος, ο οποίος επιστρέφει στην Αιθουσα Σ.Κ.Α.Τ.Α. για να τους πει να αφήσουν τις μαλακίες και επιπροσθέτως να τους θυμίσει να πάρουν επιτέλους τηλέφωνο στην Ε.Μ.Υ για το ρημαδοδελτίο ανέμων. Μετά την έγκαιρη παρέμβασή του, επιστρέφει στο ιδιαίτερο γραφείο του να συνεχίσει το τηλεφώνημα με την γκόμενα. Η κλήση στην Ε.Μ.Υ. δεν στέφεται με επιτυχία,μιας και καλεί, και η ομηγυρις ξεκινάει να λύσει το πρόβλημα με το κίνημα "Δεν πληρώνω- δεν πληρώνω". Ο ήλιος πέφτει εξω απο το κτίριο της Βασιλίσης Σοφίας...


21.00: Το πέρας των δελτίων ειδήσεων εχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις των υπαλλήλων -οσων δηλαδή δεν εχουν ψάξει να βρούνε κάποια καβάντζα σε άδεια γραφεία ανα το κτίριο και να λουφάξουν για καναν υπνάκο: Δεν μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή σχετικά με το αν θα παρακολουθήσουνε στην γιγαντοοθόνη της αίθουσας το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για το κύπελλο Ελλάδος, ή το Ρεάλ Μαδριτης- Λυών για το Champions League. Οταν οι συζητησεις φτάνουν σε αδιέξοδο (και το τηλεφώνημα στην υφυπουργό κυρία Μαριλίζα για διασαφήνηση, κρίνεται μαλλον ανάρμοστο), έρχεται στο προσκήνιο ο κανονισμός λειτουργίας του Υπουργείου: με σαφήνεια, αυτός ορίζει οτι, de facto και de profundis, αναμεσα σε δυο καταστάσεις ανάγκης, πρέπει να δίδεται η προτεραιότητα στην διεθνή, καθώς οι τοπικές επαφίονται στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών. Οι οπαδοί της Διεθνούς πανηγυρίζουν,και οι μονσεβίκοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αρνούνται να πληρώσουν το μερίδιό τους απο τις πίτσες σε ενδειξη διαμαρτυρίας.

00.10: Μετά και το τέλος της συνέντευξης τύπου του Μουρίνιο, καθως και τις αμφισβητούμενες φάσεις, οι τρικλίζοντες απο τις μπύρες υπάλληλοι αποφασίζουν, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του προϊστάμενού τους ο οποίος πρέπει να πάει να βρει την προαναφερθείσα γκόμενα στο σπίτι της και δεν βλέπει την ώρα, οτι η κρίση, για την ώρα, αποσοβήθηκε, και δεν θα υπάρξει μάλλον κλιμάκωσή της. Όσοι κοίμησαν απο νωρίς τις γυναίκες τους, αποφασίζουν να συνεχίσουν για ένα ποτάκι στο "Galaxy Bar", οι υπόλοιποι, γραμμή για το σπίτι, για να μπορέσουν να χαλαρώσουν επιτέλους: η εξωτερική πολιτική της χώρας, εξυπηρετήθηκε και σήμερα, η Ελλάδα στάθηκε όρθια, μιας και αυτοί, στάθηκαν κυμματοθραύστες στο τσουνάμι των απειλών που την χτύπησαν και απόψε. Αυριο πάλι, στις επάλξεις απο το πρωί ("προιστάμενε, μπορουμε αύριο να ερθουμε κατα τις 12, να συμπληρώσουμε λίγο ύπνο;; ")...

...05.30: Το fax "ξερναει" μια σελίδα με το δελτίο ανέμων της προηγούμενης -πλέον- ημέρας. Ο υπάλληλος της Ε.Μ.Υ. υπογράφει ρωτώντας αν πέρνανε τηλέφωνο οι του ΥΠ.ΕΞ κάποια  στιγμη νωρίτερα.Ζητάει συγνώμη για την μη απάντηση των κλήσεων,αλλα ήταν κι αυτός στην αίθουσα Κ.Α.Κ.Α (Κεντρο Αντιμετώπισης Καταστροφικών Ανεμων), και δεν προλάβαινε.....
Διαβάστε τη συνέχεια... ->