Stay connected

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η Lady Bug κι η …Κίνα

Ξυπνάω που λέτε το πρωί κι αφού έκανα τη γιόγκα μου, είπα να πάω στα μαγαζιά για window-shopping, γιατί αυτόν τον καιρό δεν «παίζει» σάλιο. Μάλιστα, είχαμε τηλεφωνηθεί από το βράδυ με την μύγα Παναγιώτα να πάμε μαζί, ενώ είχαμε συμφωνήσει να μην βάλουμε στα πορτοφόλια μας πάνω από 20 ευρώ, για παν ενδεχόμενο. Άλλωστε, η αγορά είναι δυο βήματα στο κέντρο του Δάσους, το πολύ πολύ να αγγαρεύαμε τον Σβίγγο να έρθει να μας μαζέψει, αν μας κούραζε ο πολύ-ποδαρόδρομος!

Έτσι, λοιπόν, κι έγινε! Κάναμε τη βόλτα μας και καταλήξαμε στο μπαράκι της Λίτσας της πυγολαμπίδας που το πρωί λειτουργεί και ως καφετέρια. Παραγγείλαμε freddo από γκαζόν κι αράξαμε τις αρίδες μας να ξεπρηστούν! Ανταλλάξαμε κουτσομπολιά της γειτονιάς, όπως για την Λέτα τη Λιβελλούλα που από τότε που έγινε tv-star δεν πατάει πια στο Δάσος, μένει στα νότια προάστια στο ξέφωτο-φιλέτο της περιοχής, μακριά από το μπανάλ κέντρο.

Κάπου μεταξύ Λέτας και μουργέλας χτυπάει το κινητό μου. Ο Σβίγγος, πάνω στην ώρα. Θα του ζητούσα να έρθει με το καρυδότσουφλο να μας πάρει, γιατί δεν μας βαστούσαν τα πόδια μας. «Έλα, Σβιγγάκι μου, πού είσαι;», είπα όσο πιο γλυκά μπορούσα! «Σάλτα, άστα αυτά και κοίτα να βρεις τα «Νέα της Γαρδένιας*» που κυκλοφορούν αύριο, έχει συνέντευξη της Lady Bug, για την εμπλοκή της στο κύκλωμα των «νονών». Ξέρω ότι η Μπάμπω σου έχει ένα ανίψι που δουλεύει κλητήρας στην εφημερίδα. Αλήθεια τι με ήθελες;». Αφού του εξήγησα πώς έχει το Θέμα, συμφωνήσαμε να βρω εγώ τα «Νέα της Γαρδένιας» κι εκείνος θα ερχόταν σούμπιτος να μας πάρει. Ρίχνω δυο τηλέφωνα, ένα στη Μπάμπω κι ένα στο ανίψι (Σαλταπήδι κι αυτό, αλλά λίγο «σφυριγμένο») και για να μην σας τα πολυλογώ σε λιγότερο από μία ώρα είχαμε στα χέρια μας την αποκλειστική συνέντευξη της Lady Bug!

Με το που ανοίγουμε την εφημερίδα στη σελίδα της συνέντευξης, παραλίγο να μας πέσουν τα δεκάδες μάτια μας πάνω στα φύλλα! «Με χρησομοποιούν για να ξεχάσει ο κόσμος τη ραδιενέργεια στην Κίνα»!! Αλληλοκοιταχτήκαμε σαν U.F.O. και τότε η Παναγιώτα έκανε την ερώτηση που και οι τρεις φοβόμασταν να …ξαμολύσουμε. «Ε, συγνώμη, στην Ιαπωνία δεν έγινε το πυρηνικό ατύχημα;». Δεν ξέραμε τι να κάνουμε, να κλάψουμε ή να γελάσουμε; Ξέραμε ότι η Lady Bug, πού και πού, πέταγε …αρκούδια όταν άνοιγε το στόμα της, αλλά αυτή τη φορά ήταν για Όσκαρ! Μια φορά πήγε να δώσει σοβαρή συνέντευξη και τα έκανε …ρόιδο! Άκους εκεί, Κίνα η Ιαπωνία!!
Πέσαμε κάτω και χτυπιόμασταν από τα γέλια, ενώ μόνο ο Σβίγγος είχε προσηλωθεί στην υπόλοιπη συνέντευξη. «Σκάστε ρε αλλοπαρμένα», φώναξε, «έχει κι άλλα, εδώ εξηγεί για τον τύπο που μιλούσαν στα τηλέφωνα»

Ντροπιασμένες, σηκωθήκαμε με την Παναγιώτα κι αρχίσαμε να διαβάζουμε. «Με επιχειρηματίες αυτοκινήτων μιλούσα. Από αυτούς τους ανθρώπους είχα αγοράσει μια Mercedes 600. Και μου είπαν λοιπόν: «Θες να μεσολαβήσουμε εμείς που είμαστε στην πιάτσα επιχειρηματίες μήπως και μαζέψουμε κανένα φράγκο;», εξομολογήθηκε στους δυο ρεπόρτερ της εφημερίδας η Lady Bug. Μάλιστα, υποστήριζε ότι με αυτόν τον …επιχειρηματία θα γινόταν και κουμπάροι, αφού ήταν να του βαφτίσει το παιδί. Η συνέντευξη συνεχίζεται με την αοιδό – μύθο του Δάσους να λέει ότι ο παραλίγο κουμπάρος της την επισκέφτηκε στο Αστυεντομικό Τμήμα όταν την είχαν «δέσει» για τις επιταγές. Τότε αυτός προσφέρθηκε να τη βοηθήσει να πάρει τα χρήματά της από τον πρώην σύντροφό της, τον γνωστό επιχειρηματία πολύτιμων λίθων Μπαμπουριάν και μάλιστα εκείνη του είπε ότι αν δεν κατάφερναν να πάρουν όλο το ποσό των 500.000 ευρώ, ας έπαιρναν τα μισά.

Η απορία και των τριών μας πάντως ήταν για ποιο λόγο αναφέρεται το όνομα της Lady Bug στη δικογραφία με τα 217 εντάλματα των φερόμενων ως "νονών της νύχτας". "Το όνομά μου μπλέχτηκε γιατί ήμουν εύκολος στόχος. Λες κι είχαν να κάνουμε με τον Ρωχάμη. Όταν όλοι οι λωποδύτες και οι φοροκλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι... Εμένα με βγάζουν Ντίλινγκερ και κλέφτη και εκβιαστή και "νονό"... Άλαλα τα χείλη των ασεβών εντόμων! Η Lady Bug ...ως Καλάμιτι Τζέιν... Τι άλλο θα ζήσουμε σ' αυτό το Δάσος πια;

Διαβάζαμε και διαβάζαμε, μέχρι που ζαλιστήκαμε και μάθαμε ότι τα λεφτά η Lady δεν τα πήρε ποτέ από τον Μπαμπουριάν γιατί εκείνος είναι ταπί και ψύχραιμος και πως του τηλεφώνησε πριν από λίγες μέρες και του είπε ότι όπως τον είχε βοηθήσει κι εκείνη έτσι κι αυτός θα έπρεπε να της είχε δώσει εκείνα τα ξεφτιλισμένα 15.000 ευρώ που είχαν υπογράψει. Αλλά όπως είπε στη συνέντευξή της «Είμαι μαλάκας στην ουσία. Αυτό είμαι».

Σιωπή έπεσε στο δωμάτιο μόλις τελειώσαμε την ανάγνωση. Κι εκεί που το κλίμα είχε βαρύνει, αφού η Lady Bug, μεταξύ μας, την έχει λιγάααακι λερωμένη τη φωλίτσα της, η Παναγιώτα δεν κρατήθηκε: «Ραδιενέργεια στην ΚΙΝΑΑΑΑΑΑΑ»! Τα γέλια μας αντήχησαν σ’ όλο το δάσος! Να φανταστείτε, χρειάστηκε να παρέμβει αστυεντομικός για να μας συνεφέρει, αφού η γειτονιά πήρε στο Τμήμα κι έκανε παράπονα!

*"Τα Νέα της Γαρδένιας": Η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" δημοσιεύει αύριο την συνέντευξη της Άντζελας Δημητρίου. Η τραγουδίστρια μιλάει για την εμπλοκή του ονόματός της στη δικογραφία με τα εντάλματα  των φερόμενων ως "νονών της νύχτας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου