Stay connected

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η μεγάλη απόφραξη!

"Οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά". Λόγια μεγάλων ανδρών; Ποιος μπορεί να το είπε; Ο βοθρατζής της γειτονιάς, μετά την αποκομιδή "υλικού" ανήμερα Κυριακή της Αποκριάς; Ο Αλέξης Κούγιας, μετά τις νέες αποκαλύψεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ο Ηλίας Ψινάκης για τα φετινά χάλια του ελληνικού τελικού της Γιουτοβίζιον; Οοοοοοχι! Το είπε ο Ντομινίκ Στρος Κάν!
Ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι μεγάλη αρτίστα και τώρα που ακούγεται ότι θα καβατζώσει τη θέση του "γίγαντα" Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία τη Γαλλίας, αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ για τη ζωή του, όπως κάνει η Βίσση με το rockumentary που θα σηκώσει τον Μόρρισον απ' τον τάφο του. Δημοσιογράφοι και κάμερες τον ακολουθούν, ως "real housewife of Paris" για να καταγράψουν την καθημερινότητά του, αλλά και τα ταξίδια που κάνει για επαγγελματικούς σκοπούς ανά την Ευρώπη.
Όταν λοιπόν η κουβέντα φτάνει στην Ελλάδα, ο Ντομινίκ πίνει μια στάλα Dome Perignion κι ανοίγει τον ...Φαταούλα! "Η πραγµατικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά. Όταν µια γυναίκα λέει πως δεν µπορεί πια να αγοράσει ψωµί, λέει την αλήθεια. Όλος αυτός ο θυµός είναι θεµιτός. Οι άνθρωποι στον δρόµο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ. Η απάτη πάει σύννεφο. Αν δεν είχαµε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. ∆ύο εβδοµάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα µπορούσε πλέον να πληρώσει τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση".
Έτσι μας βλέπουν οι Ευρωπαϊοι, ως ένα λαό που κυλιόμαστε στις λάσπες και στα σκατά και μας αρέσει κιόλας, γιατί εμείς έχουμε ανεχτεί ή και δημιουργήσει τη χαβούζα γύρω μας. Μας κατηγορούν ότι, ναι μεν υποφέρουμε και χτυπιόμαστε από τοίχο σε τοίχο για να μην αρχίσουμε να χτυπάμε τον διπλανό μας ή κανέναν χαρτογιακά, άλλά ΕΜΕΙΣ ήμασταν αυτοί που επιτρέψαμε να ...πατώσει η χώρα! Μας λένε "απατεώνες" και μάλιστα "από χόμπι"! Ότι κλέβουμε ακόμη και τη μάνα μας!
Κι αν εμάς μας παρουσιάζουν ως P.I.G.S που κυλιούνται στο σκατό, το ΔΝΤ εμφανίζεται ως σωτήρας-σκατατζής για να μας απλώσει χέρι βοηθείας, αφού πρώτα κόψει το δικό μας από τη ρίζα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, η περιγραφή του Ντομινίκ Στρος Σκατ για την συνάντηση-οχετό με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνο και το "ναι στην απόφραξη" που ξεστόμισε.
"Τα συναισθήµατα είναι πολύ έντονα επειδή, ξέρετε, όταν ένας υπουργός έρχεται να µας δει για να πει ότι υπάρχει η ανάγκη του ∆ΝΤ δεν είναι και πάρα πολύ ευτυχισµένος. Αναγνωρίζει την ανάγκη να βελτιωθεί η κατάσταση και ότι αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται από µόνο του. Γνωρίζει ότι πρέπει να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις". Χεσμένος πήγε ο υπουργός Γιωργάκης στον Ντομινίκ, γιατί ήξερε ότι, από τη στιγμή που θα επιβαλλόταν να ασχοληθεί με τα "βιολογικά λύμματα" της χώρας, θα έπρεπε να ρίξει ένα λαό στο σκατό.
Αν καταφέρουμε να επιπλεύσουμε, αδέρφια, να είστε σίγουροι ότι κυβέρνηση και ΔΝΤ θα ανοίξουν κι άλλους βόθρους... Και χωρίς να μας ρίξουν σωσίβιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου