Stay connected

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αποκάλυψη: Γιατί η ...Επίδαυρος είπε "όχι" στον Μίκη

Τώρα μάλιστα! Μάθαμε για ποιο λόγο ο πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. Γιώργος Λούκος είπε, όχι ΜΙΑ, αλλά ΔΥΟ φορές όχι στον Μίκη Θεοδωράκη κι έτσι η μουσική του δεν θα ακουστεί φέτος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου!! Γιατί το "μαγαζί" είναι ...κλεισμένο από τον Σάκη Ρουβά!! Μη γελάτε, σας λέω αλήθεια, σας ορκίζομαι και στα 12 πόδια μου!!
Αρχικά, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης (και δεν εννοώ τον Saaaaakiiiiiisssss) ήταν να "ντύσει" μουσικά τον "Φιλοκτήτη" που θα σκηνοθετούσε ο Σπύρος Ευαγγελάτος! Έλα όμως που "έφαγαν πόρτα". Η δεύτερη ευκαιρία ήταν οι "Ιππείς" του Αριστοφάνη, όπου κι εκεί κλήθηκε ο Μίκης να συνθέσει τη μουσική της παράστασης. Δεύτερη "χυλόπιτα" από τον κύριο Λούκο!
Σήμερα λοιπόν, σας αποκαλύπτουμε γιατί άφησαν "'έξω" τον Μίκη! Ο Σταμάτης Φασουλής σκέφτεται να ανεβάσει με το Εθνικό μια παράσταση βασισμένη στη συρραφή αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών κειμένων και -ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ- θέλει και τον Σάκη να ερμηνεύσει κάποιο ρόλο!
Κι έρχομαι εγώ να ρωτήσω:
Κύριε Φασουλή, το παιδί δεν μιλάει καλά καλά τα νέα ελληνικά, θα σας μιλήσει αρχαία;; Αν είναι να πιάσω στασίδι από τώρα για να μη χάσω το υπερθέαμα! Κείμενο να του γράψεις στο ριμαδο-autocue το διαβάζει πιο συλλαβιστά κι από παιδάκι της Α' Δημοτικού. Έχετε "πιάσει" κάγκελο;
Ήθελα να ΄ξερα, υπάρχει ένας εκεί στην "Ελληνικό Φεστιβάλ" Α.Ε. που μπορεί να πει πως έκλεισαν την πόρτα στον Μίκη, αλλά στρώνουν το χαλί για τον παρασάνταλο τον Σάκη, χωρίς να ντραπεί;
Μόνο στην Ελλάδα, φαντάζομαι, ότι γίνονται αυτά! Να έχεις ένα ζωντανό θρύλο της μουσικής και της ιστορίας σου και να σου ζητάει την Επίδαυρο κι εσύ να τη δίνεις στον "Θα σου φτιάξω μακαρόνια με κιμά για να φας"!
Το περασμένο καλοκαίρι έπεσε τρελό κράξιμο στον "Ορέστη" του Χουβαρδά από τους εξαγριωμένους θεατές! Έχω την αίσθηση ότι αν πατήσει την ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου ο Σάκης θα πέσει και ξύλο. Εκτός κι αν κανονίσουν από πιο νωρίς τα πούλμαν με τις Ρουβίτσες για να είναι σίγουροι οι συντελεστές ότι δεν θα φύγουν με τις κλωτσιές για Αθήνα.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το γεγονός ότι ο Σάκης θα ασχοληθεί (βάλε Θεέ το χέρι σου) με το θέατρο σημαίνει ότι τα μπουζουκοντισκομάγαζα πνέουν τα λοίσθια...Καιρός ήταν...

1 σχόλιο:

  1. Μα...γιατί να μην ασχοληθεί ο Σαααααααααακηηηηηηηης με το θέατρο?Γιατί να μην ανέβει η παράστασή του στην Επίδαυρο????Σαλταπηδούλα μου,σε βρίσκω εντελως πασέ,μπανάλ,σαμποταζ και οποια αλλη αντίστοιχη λέξη θα ξεστόμιζε η madame Νανά απο το σοκαρισμενο στοματάκι της:μα...γιατι να μην κοιτάξουμε και λίγο την εμπορική πλευρά του θέματος???Τι ειναι η Επίδαυρος??Κανας θεσμός της προκοπής?Mon dieu,γιατι να μην ανοίξουν τα φτερά τους νέα παιδια (...) εκεί πάνω, να χτίσουν στην ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία του θεάματος (αxmmμμ,της παράστασης ηθελα να πω)την καριερα τους στο εξωτερικό (ε,καποια στιγμη...που θα πάει... θα το πετύχουμε κι αυτο!!!)

    Je suis tres desole με τα οσα ειπες ma petite Saltapida!
    [P.S:Ερχεται το τελος!!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή