Stay connected

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δεν είσαι δημοσιογράφος, πάμε στοίχημα;


Ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι, όταν είμαι σπίτι ή όταν οδηγώ το πολυτελές τσόφλι μου (που κάποιοι το περνάνε για αμάξι) είναι να ακούω ράδιο. Εκτός από μουσικούλα που μου φτιάχνει το κέφι γιατί είμαι και τσαχπίνα ακούω και αθλητικούς σταθμούς.
Όσοι ακούνε έστω και για 10 λεπτά την ημέρα το ανάλογο είδος σταθμών δεν μπορεί να μην έχουν παρατηρήσει πως εδώ και κάμποσα χρόνια, το πρόγραμμα των συγκεκριμένων σταθμών έχει αλλάξει προσανατολισμό. Από την ενημέρωση έχει μετακινηθεί στο στοίχημα!
Στοίχημα με κάθε τρόπο. Νόμιμο, παράνομο, ΟΠΑΠ, διαδικτυακό, απλό, παρολί, σύστημα, "σίγουρο", "άχαστο" και όλη η σχετική ορολογία.
Ας ξεπεράσουμε λοιπόν το γεγονός ότι στο ευρύτερο πλαίσιο της ενημέρωσης, έχουν συμπεριληφθεί εκπομπές που ενημερώνουν το κόσμο για κάτι που τον ενδιαφέρει, δηλαδή το στοίχημα.
Από εκεί όμως μέχρι τον παραλογισμό που επικρατεί τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου όπου όλες οι μεταδόσεις διακόπτονται συνεχώς για να μας μεταδώσουν ότι η Μιλικόσκι παίζει με 10 στο ντέρμπυ με την Ίντερ τούρκου, είναι μια χαώδης διαφορά.
Για το συγκεκριμένο γεγονός υπάρχουν 2 ερμηνείες. Η αθώα λέει ότι ο κόσμος ζητά συνεχώς να ενημερώνεται από το ραδιόφωνο! Ναι, οκ, σας πιστέψαμε. Την εποχή του ίντερνετ, του teletext, των κινητών με σύνδεση στο ίντερνετ και του "όποια γωνιά και να στρίψω βλέπω πρακτορείο του ΟΠΑΠ", ο παίκτης (και μάλιστα αυτός που έχει παίξει Φινλανδικό πρωτάθλημα) περιμένει το ράδιο να τον ενημερώσει!!!
Ποια είναι η άλλη εκδοχή; Για ακούστε τις διαφημίσεις των αθλητικών ραδιοφωνικών σταθμών και τους χορηγούς των εκπομπών τους: πάνω από τις μισές είναι εταιρίες στοιχημάτων! Χμ, τι κάθομαι και σκέφτομαι το έντομο τώρα έτσι;
Εντάξει, ας τα παραβλέψω όλα αυτά. Μπορείτε να μου πείτε τι εξυπηρετεί η "ωριαία ενημέρωση για το χρηματιστήριο του στοιχήματος;" Δεν σας κάνω πλάκα, υπάρχει τέτοια εκπομπή. Που όταν την πετυχαίνω και οδηγώ καλύτερα να μη βρεθείτε στο δρόμο μου! Μας ενημερώνει για τις μεταβολές των αποδόσεων και για το πόσα λεφτά έχουν παιχτεί και σε ποιους αγώνες!!!
Αλλά είπαμε ας τα προσπεράσουμε όλα αυτά. Στο βωμό του κέρδους γίνονται πολλά. Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει περισσότερο είναι ότι έχει γεμίσει ο τόπος πιτσιρικάδες γκουρού του στοιχήματος. Αυτοί συνήθως είναι απόφοιτοι των σχολών....γκούχου γκούχου αθλητικής δημοσιογραφίας και σαν επάγγελμα της ζωής τους τι έχουν λέτε; Να ξυπνάνε το πρωί κατά τις 11, να ρίχνουν μια ματιά στο "κουπόνι", να "κάνουν τη μελέτη τους" και να προτείνουν, είτε στο μέσο που δουλεύουν είτε στο site  που έχουν φτιάξει, να πάει να παίξει ο κοσμάκης τα λεφτά του! Αν δε, κάνετε τον κόπο να τους ακούσετε ή να τους διαβάσετε κάποια φορά, θα εκπλαγείτε με την έπαρση που έχουν! Από πού προέρχεται αυτή; Όχι από τις σπουδές τους. Όχι από τη δουλειά που κάνουν καθημερινά και το μόχθο που ρίχνουν. Αλλά από εκατοντάδες χαζοβιόληδες που περιμένουν πως και πως να τους πούνε τα σίγουρα. Τα οποία σίγουρα όταν τα πιάνουν χαίρονται και περηφανεύονται σαν τα κοκόρια γιατί "σας τα λέγαμε εμείς", ενώ όταν τα χάνουν "στοίχημα είναι, τίποτα δεν είναι σίγουρο παιδιά"!!!
Να σας πω κάτι παλικάρια; Δεν είστε δημοσιογράφοι. Είστε τζογαδόροι απλοί. Δεν κάνετε κάτι σημαντικό στη ζωή σας και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Συνειδητοποιήστε ότι αυτό που κάνετε είναι να προτρέπετε τον κόσμο να τζογάρει τα λεφτά του! Και πολλοί από αυτούς που σας ακούνε είναι παιδιά!
Α να χαθείτε με συγχύσατε πάλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου