Stay connected

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κρουαζιέρα θα σε πάω...

Με την Άνοιξη να έχει μπει ήδη για τα καλά, το κλαδί που διαμένω να έχει ήδη πρασινίσει εκ νέου,και τα ενοχλητικά πτηνά να μας περιτριγυρίζουν και πάλι, έβαλα τον Σβίγγο να στρώσει κώλο και να βρούμε τοποθεσία για τις πασχαλιάτικες διακοπές μας: ναι, μην με κοιτάτε με μισή κεραία, εμείς κάνουμε όλο το χειμώνα αποταμίευση (αν δείτε το βιβλιάριο αποταμίευσης και δείτε πόσους σπόρους εχω μαζέψει σε καιρούς κρίσης, θα ξεπρασινίσετε!), και την ανοιξη,κάνουμε τα ταξιδάκια μας! Οπότε, βάλαμε κάτω τα τεύχη του Passport που επιμελώς μαζεύουμε, και αρχίσαμε το ψάξιμο.

Αν νομίζετε οτι ήταν εύκολο να βρούμε προορισμό,σας πληροφορώ ότι, φτύσαμε χλωροφύλλη! Ξεκινήσαμε με το σκεπτικό να διαλέξουμε ενα προορισμό, που θα είναι δημοφιλής στο ευρύ κοινό,μη πάμε στα Γκαούκαλα της Ευρώπης, κια φάμε τζάμπα ταλαιπωρία.Οπότε, ο Σβίγγος που ήταν και πιο ζεστός για κοσμική ζωή, πρότεινε Παρίσι. Εκεί λοιπόν που γκουγκλάραμε για την πόλη του Φωτός, πέσαμε πρώτη είδηση στις αποδοκιμασίες Πάγκαλου στο Παρίσι! Κοιταχτήκαμε χωρίς να μιλάμε, και αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας τη γαλλική πρωτεύουσα,γιατί αν πέρασε από εκεί ο εν λόγω κύριος, μαλλον θα την εχει μαγαρίσει (συν του οτι είχαμε κατα νου να κάνουμε ενα γαστριμαργικό τουρ, και προφανως θα μας εχει αφήσει τα τρίματα της μπαγκέτας του μόνο...)

Επόμενη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, το Βερολίνο:η γερμανική πρωτεύουσα, το σύμβολο της νέας Ευρώπης φάνταζε λαμπρός προορισμός:αμ δε! Η πέτσα του Σβίγγου σηκώθηκε δυο δάχτυλα όταν είδε πως, κι εκεί, πέρασαν οι έλληνες πολιτικοί της μετα-μετάπολίτευσης, και άφησαν το στίγμα τους.Και όχι κάποιος τυχαίος, αλλά ο ίδιος ο κύριος ΓαΠανδρέου!!!  "Ελληνες φοιτητές αποδοκίμασαν εντονα τον Πρωθυπουργό της Γραικυλίας κατά την άφιξή του στη Γερμανική πρωτεύουσα":δεν θέλαμε άλλο, έφτανε και περίσευε, άμα ήταν να κυκλοφορούμε και να μας βρίζουν στην λεπτή γλώσσα των Τευτόνων Ιπποτών,να μας έλειπε το βύσινο!

Παρακάμψαμε με το ιδιο σκεπτικό τις Βρυξελλες (ενδεχομένως να εχει ήδη εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία,αλλα απο την ανάποδη,να μην δέχονται έλληνες τουρίστες στο Βέλγιο, λόγω συνεχών διαμαρτυριών...), και καταλήξαμε σε έναν προορισμό που μας άφηνε ικανοποιημένους από κάθε άποψη:Λονδίνο, η πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Αλβιώνας, θα μας περίμενε να σαλταπηδήσουμε πάνω της.Ανέλαβα να πεταχτώ μέχρι της Λιβελούλη που έχει το ταξιδιωτικό γραφείο δυο πεύκα παρακάτω,και άφησα τον Σβίγγο να ψάξει το ιντερνετ για καποιο καλό ξενοδοχείο,κατα προτίμιση λιγότερο απο 6 ώρες απο το κέντρο της πόλης.Εφυγα χαρούμενη, και έτριβα τα ποδαράκια μου από την ικανοποίηση!

Το τηλεφώνημα του σύντροφου Σβιγγου,με πέτυχε στη γωνία: "Γύρνα πίσω...Ανθρακες ο θησαυρός:είχαμε κρούσμα Σημίτη το Σαββατοκύριακο..." Περίλυπη γύρισα πίσω, καταριώντας τους έλληνες πολιτικούς και την ανεξέλεγκτη τάση τους να τριγυρνούν ανά τας Ευρώπας χαλώντας τις διακοπές του κοσμάκη! Δεν φτάνει που φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στην Ελλάδα, μη τύχει και πέσουμε πάνω τους και μας χαλάσει η μέρα, απέκλεισαν και κάθε πιθανότητα να περάσουμε καλά και έξω από αυτή!Αίσχος.

Θα ήθελα να δώσω, μέσα από εδώ,μερικούς πολύ ωραίους προορισμούς στους οποίους θα μπορούσανε οι φίλοι πολιτικοί όλων των κομμάτων να προτιμήσουν, και ταυτόχρονα να απολαύσουν τις διακοπές τους σε αυτούς, χωρίς να μετατρέπουν κάθε έναν από τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους σε persona non grata:

-Ιαπωνία.Και πιο συγκεκριμένα Τόκιο.Και λίγο πιο συγκεκριμένα, στον αντιδραστήρα 3 της Φουκοσίμα. Ενδεχομένως, ο κύριος Γερουλάνος, να είναι πολύ χρήσιμος εκεί- ένα από τα αστειάκια του, θα μπορούσε να παγώσει τον πυρήνα που μας απειλεί με το σύνδρομο της Κινας (οξυμωρον;).Θα μπορουσε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο ήρωα!

-Τσετσενία. Θα ήταν αγαπημένος προορισμός για τον κύριο Καρατζαφέρη.Ιδίως άν πήγαινε εκεί κρατώντας τον σταυρό και διακηρύττοντας την Ορθόδοξη Υπεροχή. Μούρλια!

-Αφγανιστάν.Με την ίδια λογική όπως και παραπάνω.Θα μπορουσαμε να στείλουμε τον κύριο Άκη.Τον Τσοχατζόπουλο ντε! Τόσα χρόνια υπουργός Μιζά-μυνας, όλο και θα μπορεί να δώσει κάποιες οδηγίες στους ΝΑΤΟικούς αξιωματικούς εκεί. Μπορεί επίσης να ψάξει λίγο και το πως πάει το real estate στις περιοχές των Ταλιμπάν (θα μας έκανε μεγάλη χάρη!)

-Σομαλία. Ποιός καταλληλότερος για να επισκεφτεί εθιμοτυπικά το μέρος απο τον αντιπρόεδρο κύριο Πάγκαλο; Ποιος άλλος θα μπορούσε να θρέψει τόσα στόματα;Ποιός άλλος θα μπορούσε να δώσει όραμα σε χιλιάδες λιμασμένους Σομαλούς;; Αν δεν τον λατρέψουν σαν θεότητα (δεν θα είναι πρωτοφανές, συνέβη και με τον Βούδα), θεωρούμε ότι, θα κάνει το καλύτερο βραστό στην νεότερη Σομαλική ιστορία...

-Ανενεργό ηφαίστειο του Βεζούβιου. Χωράει τη μισή κυβέρνηση τουλάχιστον.Ταξίδι προσκυνήματοος, στα ερείπια της Πομπηίας (και αυτοί που θα μείνουμε εδώ, προσευχή να ενεργοποιηθεί ξανά άμεσα!)

Τέλος, για τους VIP της Ελληνικής πολιτικής σκηνής,προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Buñol, δίπλα στη Βαλένθια, όπου τη τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου, έχουμε την "μάχη της τομάτας"!!! Τι καλύτερο από το να κάνουν μία incognito εμφάνιση εκεί για να εκπαιδευτούν στην αποφυγή της... ή, διάολε, και incognito να μην είναι, ποίς θα το κάνει θέμα αν καταλήξουν σαν κονσέρβα πουμαρό;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου