Stay connected

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

The non Japan way!

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες, όπως όλοι μας, τα γεγονότα σχετικά με το σεισμό της Ιαπωνίας. Όσο θαυμασμό προκαλεί η αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας καταστροφής από τους Ιάπωνες που τη βιώνουν, άλλο τόση αηδία προκαλεί σε μας, ο τρόπος που μεταδίδουν τα γεγονότα τα ελληνικά ΜΜΕ!
Η ανάγκη τους να μεταφέρουν σε μας τον κίνδυνο, είτε αυτός είναι η ενεργοποίηση ρήγματος στην Ελλάδα, είτε το "φονικό πυρηνικό νέφος" που θα διασχίσει τη μισή Γη και θα εγκατασταθεί πάνω από τη χώρα μας, προκαλεί σε πολλούς την απορία: Δεν είναι αρκετά τα προβλήματα που έχει ο Έλληνας; Δεν μας φτάνουν τα προβλήματα που έχουμε ήδη; Η ανασφάλεια για τη δουλειά μας και τους μισθούς μας; Η ανησυχία για την υγεία τη δικιά μας και των συγγενικών μας προσώπων; Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας; Πρέπει να ανησυχούμε και για την απειροελάχιστη πιθανότητα να γίνει πυρηνικό ατύχημα στην άλλη άκρη της Γης;

Δεν λέω να μην ενημερωθούμε. Άλλο όμως η ενημέρωση και άλλο η τρομοκρατία! Μέσα στο ΣΚ, μεγάλο κανάλι και ο βασικός παρουσιαστής του, προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να εκμαιεύσει από τον ομιλητή του "τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν γίνει έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο". Στις συνεχόμενες απαντήσεις του επιστήμονα πως, τόσο η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι μικρή αλλά και να συμβεί το νέφος θα ταξιδέψει στη στρατόσφαιρα επομένως και να έρθει ως εδώ θα είναι πραγματικά ανεπαίσθητο, αυτός επέμενε αγέρωχος. Αν αυτή η απειροελάχιστη πιθανότητα συμβεί τι θα πάθουμε;

Για κάτσε ρε μεγάλε άνκορμαν (της πλάκας). Αν είναι στο δελτίο να με πληροφορείς για γεγονότα που πιθανότητα να συμβούν είναι όσο το μυαλό στην κεφάλα σου (δηλαδή απειροελάχιστη) γιατί δεν με ενημερώνεις τι θα συμβεί αν αύριο ξυπνήσει κάθε Έλληνας και ανακαλύψει ότι είναι πλουσιότερος κατά 100.000 ευρώ; Γιατί δεν με ενημερώνεις τι θα συμβεί αν αύριο ανακαλυφθεί η θεραπεία για όλες τις γνωστές και μη αρρώστιες; Κι αυτά απειροελάχιστες πιθανότητες έχουν να συμβούν αλλά δεν σε βλέπω να τα εξετάζεις σαν ενδεχόμενα.

Ξέρω τι θα μου απαντούσε ο κουφιοκεφαλάκης, off the record φυσικά. Ότι οι καλές ειδήσεις δεν πουλάνε.
Να σας πω κάτι; Αυτό είναι λάθος! Πουλάνε όσο και οι κακές. Το μυστικό είναι να μην διαχωρίζεις τις ειδήσεις σε καλές και κακές και να προτιμάς να λες μόνο τις κακές. Να λες τις ειδήσεις όπως είναι χωρίς να τρομάζεις τον κόσμο. Αφήστε που στην τελική οι άνθρωποι σήμερα και ειδικά οι Έλληνες, έχουν ανάγκη τις καλές ειδήσεις.

Ψυχολογικό είναι το πρόβλημά μας ρε, όχι οικονομικό! Ελπίδα θέλουμε, όχι μαυρίλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου