Stay connected

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αχ τράπεζά μου σκοτεινή!

Εγώ δεν παρακολούθησα ποτέ στενά τα τραπεζικά! Έμπαινα, πλήρωνα τα δανειάκια μου, έφευγα! Τίποτα παραπάνω. Και ξαφνικά ακούω ότι οι τραπεζίτες -καμία σχέση με τα δόντια, αυτά κάθονται στ' αυγά τους ήσυχα ήσυχα, άντε να πονέσουν άμα κάνουν "κουφάλα" (...ειρωνεία) - θέλουν να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη χρεωκοπία (κάτι σαν "ελεγχόμενη έκρηξη" δηλαδή) για να γλιτώσουν το τομάρι τους και μόνο. Γιατί, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, εξ' αιτίας των τραπεζών!
"Πάρε Γιωργάκη διακοποδάνειο να πάμε στην Μαλδίβες, που πήγε κι η κουμπάρα μας η Ελενίτσα κι ανέβασε σούπερ φωτό στο faceboοk"! "Πάρε Μανωλάκη γκομενοδάνειο γιατί αλλιώς δεν την ...ρίχνεις την ξανθιά με τα μπαλκόνια! Θέλει ακριβή "ρόδα" για να κυκλοφορήσει και διακοπές στη Μύκονο, πώς θα πληρώσεις την ξαπλώστρα στην Ψαρρού με τα φραγκοδίφραγκα που παίρνεις;" Κι ήρθαν οι τράπεζες κι ...έγιναν, γιατί ο Γιωργάκης, ο Μανωλάκης, η Κατινίτσα δεν έχουν να πληρώσουν πια και γιατί τα λεφτά τους τα παίξανε οι "γραβάτες" στην τόμπολα!
Βλέπεις πια και τα ΑΤΜ βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή! Τους έχει σφίξει η θηλιά, ήρθε κι η Moody's, που μουντές κι άραχνες να ΄ναι οι μέρες της κι έριξε το Β1 τρεις κλίμακες, που σημαίνει "ή τώρα ή ποτέ"!!
Έτσι, κινδυνεύουμε την 25η Μαρτίου, αντί να κατεβούμε στην παρέλαση και να δούμε τα ένδοξα στρατά, να κατεβούν τα ΑΤΜ πάνω σε άρματα μάχης, σαν τις σορούς πάνω στο άγημα ένα πράμα!
Ποια Ελληνική Επανάσταση και ποιος Κολοκοτρώνης; Από του χρόνου η 25η θα ανακυρηχτεί ως η μέρα που "έπεσαν" οι τράπεζες, θα στηθεί μνημείο "του αγνώστου τραπεζίτη" κι εσύ κυρία Τούλα μου, αντί για μπακαλιάρο και σκορδαλιά θα μαγειρεύεις τζιτζικοτόμαρα και μπούτια μύγας!
Στην Ιρλανδία για να ξέρετε, ζητήθηκε να κοπούν συντάξεις για να "ισιώσουν" οι τράπεζες. Δεν φαντάζομαι πόσο ...δημιουργικοί μπορούν να γίνουν εδώ και τι θα ζητήσουν ακόμη να σφαγιαστεί στο βωμό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
Στις 24 και 25 Μαρτίου θα γίνει σύνοδος κορυφής, ας ελπίσουμε να τη "βγάλουμε καθαρή"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου