Stay connected

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Τα θηρία έλειπαν μόνο!


Χθες η Σαλταπηδίτσα σας δεν είχε διάθεση να βγει το βράδυ. Βλέπετε ήταν στη γύρα όλη μέρα. Καλός καιρός, ευκαιρία να τα πει με τις φίλες της και να πάνε για σκουλικάκια στη σχάρα! Κάθισε λοιπόν το βράδυ μπροστά από την τηλεόρασή της να δει το αγαπημένο της είδος κινηματογράφου, δηλαδή μια ερωτική ταινία. Συγκεκριμένα μια παραγωγή του BBC για την αναπαραγωγή των κολεόπτερων (δεν θέλω να με κρίνετε, εσείς δηλαδή δεν βλέπετε τσόντες;)!
Λίγο πριν πατήσω το play στο DVD μου και κάνοντας ένα τελευταίο ζάπινγκ, αντίκρισα ένα φρικιαστικό θέαμα. Στον ΑΝΤ1 έδειχνε κάτι που ονομαζόταν IRON κάτι. Όχι δεν ήταν μια εκπαιδευτική εκπομπή για τις τεχνικές του σιδερώματος. Ήταν ένα –ο θεός να το κάνει- σόου που συνδύαζε αγώνες kick boxing,  μουσικά βραβεία Mad και επίδειξη μόδας (αφού είχε και catwalk εγώ φταίω;), συνδυάζοντας στοιχεία ελληνικού βλαχογκλάμουρ με σωβινιστικές κραυγές ανθρωποειδών!
Πραγματικά, ο συνδυασμός του θεάματος με την κατάσταση της χώρας που ζούμε όλοι μας δεν άργησε να μου δημιουργήσει το συνειρμό της αρχαίας Ρώμης, των μονομάχων και του κοινού που για να ξεχνάει τη φτώχια και την εξαθλίωσή του, παρακολουθούσε με τις ώρες τους χριστιανούς να τους τρώνε τα λιοντάρια στην αρένα!
Από πού να ξεκινήσω και από πού να τελειώσω. Από τους 10.000 αγρίους που γιουχάρανε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας;  Από το κανάλι που για να εκμεταλλευτεί τηλεοπτικά έναν αγώνα που διαρκεί 15 λεπτά καθαρά, άντε 20 με το διάλλειμα, έστησε ένα «σόου» 2 και ωρών; Πού συγκέντρωσε όλο το κακό συναπάντημα της βλαχογκλαμουριάς στην Ελλάδα και τους έστρωσε μεταξωτά τραπεζομάντηλα και κρυστάλλινα ποτήρια δίπλα σε ένα ρινγκ; Που δεν έφτανε που κάλεσε τους παραπάνω αλλά τους έβαλε να κάνουν και δηλώσεις στο «κόκκινο χαλί» με αποκορύφωμα την προτροπή του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου Άδωνη Γεωργιάδη, ο Έλληνας μονομάχος να πράξει το πατριωτικό του καθήκον και να εξευτελίσει τον ποταπό Τούρκο;
Από την άλλη σκεφτόμουν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Ας πούμε δεν παρέστη ο πρόεδρος της δημοκρατίας! Δεν έδειξε στο τέλος του αγώνα με τη χαρακτηριστική χειρονομία του αντίχειρα προς τα κάτω (μετά από τις προτροπές του κοινού) στο Ζαμπίδη να αποκεφαλίσει τον τουρκαλά με ένα εναέριο ψαλιδάκι! Δεν είδα επίσης τους καλεσμένους στα πολυτελή τραπεζάκια τους να σηκώνουν τα πιρούνια τους με καρφωμένα κομμάτια μπακλαβά και να τα κουνάνε στον Τούρκο, φωνάζοντας «αυτός ο μπακλαβάς είναι δικός μας, όχι δικός σας»!
Όπως καταλαβαίνετε δεν είδα την ερωτική μου ταινία. Είχα ήδη προετοιμαστεί ψυχολογικά και απόλαυσα ένα μαραθώνιο της σειράς Gladiator. Τουλάχιστον αυτό που έβλεπα ήξερα ότι ήταν μια αναπαράσταση και όχι η σημερινή ελληνική πραγματικότητα… 

2 σχόλια:

  1. ευτυχως γιατι νομιζα οτι εγω ειμαι το παραταιρο που του φαινονται ολα αυτα για ουννους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς είμαστε αρκετοί αλλά δυστυχώς όχι πολλοί απ' ότι φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή