Stay connected

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

(un)Fair Game


Όπως έχετε καταλάβει η αγαπημένη σας Σαλταπήδα, είναι σινεφίλ. Δεν εννοώ κουλτουριάρα (μόνο) αλλά γενικότερα φίλη του καλού κινηματογράφου Τις προάλλες λοιπόν έβλεπα μια περσινή ταινία, το Fair Game. Πολλοί μπορεί να μην έχετε ακούσει πολλά γι’ αυτήν. Όχι, δεν ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Όχι δεν πήρε βραβεία σε φεστιβάλ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν βασικό θέμα της ταινίας είναι η αληθινή ιστορία της κατασκευασμένων αποδείξεων περι της κατοχής πυρηνικών όπλων από το Ιράκ και η αιτία της δεύτερης εισβολής από τη μαμά Αμερική το 2002.
Όποιος δει την ταινία πραγματικά θα εξοργιστεί! Οι άνθρωποι όχι μόνο αγνόησαν τις αναφορές των ίδιων των μυστικών τους υπηρεσιών, όχι μόνο κατασκεύασαν στοιχεία αλλά τελικά όταν κάποιος “τρελός” άρχισε να κάνει ομιλίες και να δίνει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ κράζοντάς τους, δεν δίστασαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα μιας εκ των πρακτόρων τους που τύχαινε να είναι γυναίκα του!!!
Την ίδια στιγμή επομένως που στέλνουν στο δικαστήριο της Χάγης τους ηγέτες του εμφυλίου στη Γιουγκοσλαβία (που φυσικά αν όντως διέπραξαν γενοκτονίες καλώς δικάζονται) αλλά στην τελική μεταξύ τους έλυναν τις διαφορές τους και δεν εισέβαλαν σε άλλη χώρα, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο, εισβάλει σε μια χώρα με μια ψεύτικη κατηγορία και φυσικά κανένας, όχι μόνο δεν δικάζεται, αλλά ούτε καν επιπλήττεται!
Θα μου πείτε, “τι ψάχνεις τώρα ρε Σαλταπήδα”. Δεν θα διαφωνήσω. Αλλά τι ψάχνω εγώ, τι ψάχνεις εσύ, αυτά εκμεταλλεύονται και κάνουν ότι θέλουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου