Stay connected

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η καριόλα και ο τορναδόρος

«Κυρία Σάλτα μου, δύσκολα τα πράγματα, πάμε για χρεοκοπία», είπε αγκομαχώντας ο κύριος Μπάμπουρας, με το μολύβι στο αυτί. Ο κύριος Μπάμπουρας είναι και ο πρώτος τορναδόρος του δάσους κι όταν το πόδι της καριόλας που κοιμάται η γιαγιά Σαλταπήδω έσπασε, του έστειλε χαμπέρι να έρθει να το πάρει και να της φτιάξει ένα ίδιο.

Όσο όμως προσπαθούσε να ξεβιδώσει το ριμάδι το πόδι, μας εξηγούσε τι επρόκειτο να συμβεί ανήμερα την 25η Μαρτίου. «Όλα τα έντομα που έχουν τα σπόρια τους στην τράπεζα, τα μαζεύουν και τα στέλνουν στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση θα κηρύξει πτώχευση στην Ελλάδα κι αλίμονό μας, κυρά Σάλτα μου», έλεγε ο Μπάμπουρας και φούσκωνε και ξεφούσκωνε. «Περιμένουν το σύνθημα για να κόψουν μισθούς και συντάξεις και μετά, μπουμ, θα σκάσει η φούσκα».

Η γιαγιά μου κουνούσε το κεφάλι, αλλά δεν μιλούσε, γιατί ήξερε ότι ο Μπάμπουρας συνήθιζε να το …τσούζει από το πρωί για να πάει καλά η μέρα. Εγώ όμως άρχισα να προβληματίζομαι! «Πω πω, η Ελλάδα θα πτωχεύσει», έλεγα από μέσα μου, αλλά μετά καταπιάστηκα με το Playstation 3 που μου έκανε δώρο η νονά μου και ξεχάστηκα.

Λίγες μέρες μετά, έγινε ο κακός χαμός! Ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μιχάλης Καρχιμάκης βγήκε και είπε ότι η Ν.Δ. προσπαθεί να πανικοβάλει τον κόσμο, γιατί θέλει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, γι’ αυτό και στέλνει ανώνυμα mails στα site, ότι έρχεται η χρεοκοπία ανήμερα της Παλιγγενεσίας κι ότι ο κύριος Γιωργάκης θα το ανακοινώσει Παρασκευή για να μπορέσουμε να κάνουμε σαββατοκύριακο σαν άνθρωποι (…μην πάνε τσάμπα τα «κλεισμένα» τραπέζια στα μπουζούκια ) κι από Δευτέρα να αντιδράσουμε, όσο μπορούμε κι αν μπορούμε.

Τότε ένα λαμπάκι άναψε στο μικρό μυαλό μου. Η εικόνα του κυρίου Μπάμπουρα με το μολύβι στο αυτί και το πόδι της καριόλας στο χέρι να λέει «θα πτωχεύσουμε» μου ήρθε στο κεφάλι σαν μύγα που «σκάει» σε παρμπρίζ κι αμέσως τον θαύμασα! «Βρε κοίτα να δεις που το έντομο είχε δίκιο! Τελικά είναι σοφός…», κατέληξα.

Σήμερα το πρωί μπήκα στο ίντερνετ να διαβάσω τα νέα και να! Έπιασαν λέει αυτόν που έστειλε τα χρεοκοπο-mails στα sites και αναστάτωσε όλα τα κόμματα! Είναι, λένε, ένας τορναδόρος από την Κρήτη, αλλά εγώ ξέρω καλά ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά! Γιατί, τελικά, ο κύριος Μπάμπουρας δεν είχε το laptop για να μπαίνει μόνο στο youporn, αλλά και για να στέλνει mail στον κόσμο, ως τραπεζικός υπάλληλος!
Ελπίζω, πάντως, πριν τον κλείσουν «μέσα» να προλάβει να φτιάξει το πόδι της καριόλας, γιατί αλλιώς με βλέπω να κοιμάμαι με τη γιαγιά μου, μέχρι να μου πέσει ο «Κυνόδοντας»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου