Stay connected

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Να ΄τανε το '21...

Πολλές αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει εδώ και καιρό, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, η ιστορική σειρά του ΣΚΑΪ "1821". Ο παρουσιαστής Πέτρος Τατσόπουλος δέχτηκε επιθέσεις "Ελλήνων", μάλιστα hackers επιτέθηκαν με άγριες προθέσεις στο προφίλ του στο Facebook και ευπατρίδεις συγκεντρώθηκαν έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό στο Φάληρο και πετούσαν πέτρες, γιαούρτια κι ότι άλλο τους περίσσευε από το "πλούσιο καλάθι της νοικοκυράς".

Αυτό που κυρίως ενόχλησε ήταν οι φιλοτουρκικές, για κάποιους, απόψεις, ότι τάχα μου δήθεν στα πρώτα χρόνια της σκλαβιάς, Έλληνες και Τούρκοι ζούσαν ειρηνικά και δεν ήταν λίγες οι κοινές κοινωνικές δραστηριότητες. Σήμερα, εμείς σας αποκαλύπτουμε ότι, ναι έτσι ήταν τα πράγματα, με τη βοήθεια της ιστορικού Ναταλίας Φ. Γερμανού.

Η Ναταλίιιιιιιιιιιιιιιιιιιι του Θέμη Γεωργαντά έχει στην αυριανή της βραδυνή εκομπή που λέγεται "κάτι Countdown", αφιέρωμα στο ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ, με σκοπό να αναδείξει το καλύτερο όλων των εποχών. Όχι, η εκπομπή δεν γυρίζεται στην Πόλη, ούτε καν στην Άγκυρα, αλλά στο Πικέρμι. Η παρουσιάστρια, μαζί με τους καλεσμένους της, θα μετρήσουν αντίστροφα, δεν ξέρω καν πόσα, τσιφτετέλια, για να δουν ποιο είναι εκείνο που έχει "κλέψει" των Ελληνών γλετζέδων. Η χαρά της λαϊκομάνας δηλαδή!

Έρχομαι, λοιπόν, εγώ να ρωτήσω: Από πότε το τσιφτετέλι είναι ελληνικός χορευτικός ρυθμός; Ελάτε, απαντήστε, μη ντρέπεστε! Πού συναντάμε τα belly dances;; Ε, ε;;; Ακόμη να το ξεστομίσετε; Είχατε τραογυδήσει εσείς ποτέ σε γιορτές της 25ης Μαρτίου τσιφτετελο-επαναστατικά τραγούδια; Μέχρι κι ο "Θούριος" πιο εύκολα "περνάει" για ροκιά!

Εκτός αν βγει ένας ιστορικός με ...cojones και μου πει ότι "οι Τούρκοι έβαζαν τους Έλληνες εκβιαστικά να μάθουν τσιφτετέλι, αλλιώς τους έβγαζαν τα βρακιά, τους κρεμούσαν ανάποδα στα δέντρα και περίμεναν τα κοράκια για να τσιμπήσουν ...μεζεδάκι!

Επίσης, κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση. Εμείς μια χαρά το μάθαμε το τσιφτετέλι, Τούρκους δεν βλέπω να χορεύουν τσάμικα. Άρα, ή οι γείτονες είχαν καλύτερους χοροδιδάσκαλους και μικρότερη μαθησιακή ικανότητα, ή οι Έλληνες είχαν μεγάλη όρεξη να "αρπάξουν" συνήθειες ξενικές, όπως κάνουν άλλωστε μια ζωή! Αλλιώς πώς θα πούλαγε η Levi's, η Diesel, πώς θα άνοιγε μπουτίκ στο Κολωνάκι ο Christian Louboutin; Όπως τα είχε πει ο Λαλάκης, ο εισαγόμενος.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα ακούσετε για ειρηνική συμβίωση με τους "γείτονες", μην βιαστείτε να ανοίξετε το ψυγείο και να αρπάξετε την "Αγελαδίτσα", για τα μούτρα του Πορτοσάλτε, "ανοίξτε" τα στραβά σας και μελετήστε. Και κάντε απλές ερωτήσεις στον εαυτό σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου